Nieuws

9 juli 2018

NLT-ontwikkelaars gezocht

antea groupEr komen twee nieuwe NLT-modules over aardbevingsbestendig bouwen en plastic soep. We zijn op zoek naar NLT-docenten die het leuk vinden om mee te helpen bij de ontwikkeling hiervan.

Antea-group

De Vereniging NLT gaat samen met het ingenieursbureau Antea-group en U-Talent aan de slag met een nieuwe module voor het vak NLT. Antea-group wil graag leerlingen laten ervaren wat ingenieurswerk inhoudt. Dit zal gebeuren aan de hand van een casus uit de dagelijkse werkpraktijk van het bureau, namelijk schade aan gebouwen vanwege aardbevingen.

Hiervoor zoeken we aardrijkskunde-, natuurkunde- en wiskundedocenten die mee willen werken aan het schrijven van de module vanaf september 2018. Er is een (vrijwilligers)vergoeding beschikbaar of een vergoeding voor de school om uren vrij te maken voor deelname in het traject.

Plastic soep

plastic soep u-talentDaarnaast zijn we op zoek naar docenten die willen werken aan het doorontwikkelen van een NLT-module over plastic soep. Drie jaar geleden zijn de eerste (voorzichtige) stappen voor deze module gemaakt. In deze module stond de dissectie van mossel, zeester, sardien, pijlinktvis en kreeft in de klas centraal. Bij de dissectie van alle genoemde dieren zijn indertijd (micro)plastic gevonden: dit was voor de leerlingen een eyeopener. Voor de eindopdracht konden de leerlingen kiezen uit het maken of schrijven van een:

  • Lessenserie over de plastic soep voor klas 1;
  • Populair wetenschappelijk artikel;
  • Review artikel;
  • Filmpje over het terugdringen van de plastic soep.

Op dit moment is de module nog éénzijdig en beslaat het ongeveer 20 SLU. We zoeken aardrijkskunde-, biologie-, scheikunde- en wiskundedocenten die inspirerende ideeën hebben en die mee willen werken.

Interesse in één van de twee modules? Neem dan contact op met U-Talent.