U-Talent

8 februari 2023

Jaarlijks Thesissymposium U-Talent Academy

Op 7 Februari vond het jaarlijkse Thesissymposium van de U-Talent Academy Jaarklas 2023 plaats. Een inspirerende avond vol met jong talent, die met enthousiasme hun thesis projecten deelden met medeleerlingen, familie, wetenschappers en docenten.

De Jaarklas bestaat dit jaar uit 109 6vwo leerlingen van 25 partnerscholen in de regio. Verdeeld over 34 groepjes hebben zij met ongeveer 60 begeleiders binnen de UU (onderzoekers, PhD’s, masterstudenten, technici en U-Talent docenten) gewerkt aan hun onderzoeken.

Na een opening door Professor Erik van Sebille hebben de bezoekers een scala aan presentaties langs zien komen – van het binden van nanoplastics aan sperma tot priemgetallen, van de organ-on-a-chip tot de ideale nieuwbouwwijk. In parallel vonden er posterpresentaties plaats.

De avond werd afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste thesis, getiteld ‘’Bats against viruses: an unexpected ally?’’.

Lees hier meer over de U-Talent Academy. 

5 vwo 6 vwo