U-Talent

19 december 2022

Terugblik alfa-gamma

zoveel mensen, zoveel talenU-Talent alfa-gamma heeft in blok 2 veel leuke en interessante activiteiten mogen neerzetten voor gemotiveerde middelbare scholieren uit de regio. Zo bieden wij een breed aanbod van masterclasses die door de leerlingen als erg fascinerend en inspirerend ervaren werd. Een voorbeeld van een populaire masterclass is ‘Zoveel mensen, zoveel talen’, waarin leerlingen van alles leerden over hoe taal werkt. Ook de masterclass ‘Door wie word jij beïnvloed?’ viel erg in de smaak, waarin er werd uitgelegd hoe sociale netwerken de mening en het gedrag van mensen beïnvloeden en veranderen. Deze masterclasses werden zo goed ontvangen dat we hebben besloten ze in het aankomende blok nogmaals aan te bieden.

Naast de masterclasses heeft onlangs alweer de derde campusdag van de Alfa-academie plaatsgevonden waarbij de vaste groep leerlingen die dit jaar meedoet colleges kreeg over tekstgrenzen in het Engels en het Italiaans. In het nieuwe jaar zullen de leerlingen beginnen aan hun creatieve eindpresentaties, die allemaal een thema van een campusdag belichten.