U-Talent

1 november 2022

U-Talent UP: eerste bijeenkomst van het jaar

Op donderdag 13 oktober heeft de eerste UP-bijeenkomst van dit jaar plaatsgevonden. De bijeenkomst is georganiseerd voor het cohort UP-leerlingen dat dit academische jaar gestart is met het programma en stond in het teken van ‘toekomstdromen’. Zo’n eerste bijeenkomst is altijd spannend voor leerlingen, vandaar dat de eerste helft van de bijeenkomst is gewijd aan het elkaar beter leren kennen.

Tijdens de tweede helft van de bijeenkomst zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het uitschrijven en uittekenen van hun toekomstdromen. De vraag was namelijk waar wil je over vijf of tien jaar staan? Elk jaar blijkt dat leerlingen het best lastig vinden om deze vraag te beantwoorden, want heel veel leerlingen weten in vwo-4 nog helemaal niet wat ze willen.

Laat dat nou precies de bedoeling zijn van deze opdracht. Niets staat namelijk vast en plannen zijn er om bijgesteld te worden. Het is heel fijn als je al weet dat je bijvoorbeeld diergeneeskunde wil studeren, maar het is ook helemaal prima als je totaal geen idee hebt. Leerlingen kunnen met alle vragen rondom studies en studiekeuze terecht binnen het UP-programma.

Ondanks dat het een pittige opdracht is geweest wisten de leerlingen met een beetje begeleiding toch mooie plannen en ideeën op papier te zetten waar we in de allerlaatste bijeenkomst, als de leerlingen eindexamen hebben gedaan, op zullen reflecteren. Al met al een geslaagde bijeenkomst met veel positieve feedback vanuit de leerlingen.