U-Talent

31 oktober 2022

Food & Biotechnology – The Good, the Bad and the Complex

Op zaterdag 22 Oktober is de module Food & Biotechnology – The Good, the Bad and the Complex gepresenteerd.

De module is tot stand gekomen in een samenwerking van Dr. Declan Cathcart (AMGEN Master Teacher Fellow; lecturer Science Education, University College Dublin; Biology Teacher, Temple Carrig School, Greystones, Ireland) en Andrea van Bruggen MSc (onderwijsontwikkelaar, U-Talent; vakdidacticus scheikunde, Universiteit Utrecht, scheikunde docent, Willem van Oranje College, Waalwijk).

Met subsidie van Science on Stage is uitwisseling mogelijk gemaakt en kon Declan vorig jaar al naar Utrecht om de module te geven aan VWO5 -leerlingen die deelnemen aan de U-Talent Academy. Precies een jaar later is Andrea naar Dublin gegaan om in één van de laboratoria  van University College Dublin een workshop te geven aan Ierse biologie en scheikunde docenten. Het programma omvatte een training in diverse onderzoekstechnieken zoals de bepaling van het aantal melkzuurbacteriën in probiotica, PCR -detectie van Shiga-toxine-producerende E. coli bacteriën, bestudering van de 3D structuur van het Shiga toxine, en bioinformatica/ proteomics activiteiten over detectie van dit toxine met massaspectrometrie.