U-Talent

18 oktober 2022

Feestelijke afsluiting U-Talent College 2021/2022

In september 2021 startte er weer een groep met U-Talent College, en uiteindelijk hebben 3o talentvolle leerlingen het traject succesvol afgelosten. Op de slotavond op 12 oktober werdt het felbegeerde certificaat ondertekend, maar daarvoor moest nog één hindernis genomen worden: de presentatie van het project voor een publiek bestaande uit ouders, familie en groepsgenoten.

Een waterstofauto, een woning verwarmd met waterstof, een vliegtuig op waterstof, een boot op waterstof en een groene hangplek, zijn de onderwerpen waaraan in groepen is gewerkt tijdens de projectdagen op de HU en thuis. Het publiek is onder de indruk en zeer geïnteresseerd; er worden maquettes getoond, chemische reacties gedemonstreerd, filmpjes vertoond en veel verteld. De leerlingen hebben na een oriëntatiedag gedurende vier projectdagen op de HU de onderwerpen goed onderzocht. Ze hebben een boeiende presentatie gegeven en een mooi rapport afgeleverd. Dat wekt bewondering op! Kritische vragen en opmerkingen waren er ook, waar de leerlingen adequaat op reageren.

Jeroen Kwaaitaal, voorzitter van de stuurgroep, heeft een korte speech gegeven waarin hij zei dat de leerlingen met dit traject een prachtige start hebben voor hun vervolgstudie aan de HU of elders. De lipdubs, gemaakt tijdens het startkamp, zorgen voor een feestelijk slot. Al met al een zeer geslaagde afsluiting van het UTC-traject. De organisatie van U-Talent en de HU zijn trots op deze havisten.