U-Talent

1 maart 2022

Dutch Junior Water Prize

Een waterfilter in de vorm van een banaan met een hartklep, een duurzame batterij van water of het beter vasthouden van water in de grond met behulp van hooi: allemaal zijn dit innovatieve projecten op gebied van water. Wat hebben ze nog meer met elkaar gemeen? De schrijvers van de werkstukken hebben de Dutch Junior Water Prize gewonnen!

 

De Dutch Junior Water Prize is een werkstukken wedstrijd voor het beste idee op gebied van water. De finale is op 8 april bij Wetsus, een onderzoeksinstituut voor duurzame watertechnologie in Leeuwarden. Tijdens deze finale presenteren de finalisten hun projecten aan een jury met mensen uit de watersector. De winnaars mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Stockholm. Hier staat 15.000 dollar op het spel!

 

Heb jij of ben jij een leerling met een (profiel)werkstuk over water? Twijfel dan niet langer en schrijf je in! Inschrijven kan uiterlijk 16 maart, via de website van dutch junior water prize. Meer informatie is ook te vinden via het Instagram account.

 

De Dutch Junior Water Prize wordt ook wel de Stockholm Junior Water Prize Netherlands genoemd.