U-Talent

9 maart 2022

Afsluiting Alfa-academie

Dinsdag 1 februari vond de feestelijke afsluiting plaats van de pilot-versie van de Alfa-academie. In de periode van december 2020 tot en met november 2021 hebben leerlingen van zeven U-Talent partnerscholen in de regio een campusprogramma op de universiteit gevolgd. Dit programma stond in het teken van ‘De kracht van taal’ waarbij de leerlingen in negen campusdagen verdieping zochten in verschillende aspecten van taal en cultuur. Op de afsluitende avond hebben de leerlingen in groepjes een creatieve presentatie gegeven over een onderwerp dat eerder is behandeld in het programma. Zo waren er leerlingen die een stripverhaal hebben gemaakt, een rap hebben uitgevoerd of een schilderij hebben gemaakt. Naast de presentaties kwamen twee van hun docenten aan het woord, verzorgde Ewout van der Knaap een inleiding, en werd er per school een prijsje uitgereikt. De avond eindigde met de uitreiking van de certificaten aan de leerlingen. Op deze manier was de online-avond een feestelijke aangelegenheid en werd de periode van hard werken, geleverd door alle betrokkenen bij de Alfa-academie, beloond!