U-Talent

2 februari 2022

Thesissymposium jaarklas 2022 | Wederom succesvol online

Dit jaar werd het Thesissymposium voor de tweede keer volledig online georganiseerd. In verschillende MS Teams vergaderingen kwamen de leerlingen, ouders, grootouders, docenten en wetenschappers bijeen om de prachtige projecten te aanschouwen. Ieder groepje heeft op basis van hun onderzoek een filmpje in elkaar gezet, die onder andere werd beoordeeld op aansluiting bij de doelgroep, uitleg, structuur en natuurlijk: creativiteit!

Winnaar thesisfilmpje
De avond werd afgesloten met de onthulling van het winnende thesisfilmpje: ‘De invloed van een zink/nikkel-katalysator op de Sabatierreactie’ door de leerlingen Marit Kort, Wibien de Zwaan en Gijs Leenstra. Bekijk hier het winnende filmpje:


Andere genomineerde filmpjes
De onderwerpen die gepresenteerd werden waren bijzonder gevarieerd. Van onderzoek naar animaties in online onderwijs tot neurongroeiremmers in de tussenwervelschijven. Iedere presentatie werd beoordeeld door een U-Talentdocent geassisteerd door leerlingen uit 5 vwo. De leerlingen stonden bovendien dit jaar opnieuw voor de uitdaging hun onderzoek op een pakkende manier te presenteren middels een video. Dit hebben ze met veel enthousiasme en creativiteit opgepakt. Waarvoor complimenten! Van alle 39 filmpjes waren er 6 genomineerd, waaronder het winnende filpje hierboven. De andere genomineerde filmpjes zijn:

Nieuwsgierig naar een van de andere toffe thesisfilmpjes? Dit kan je opvragen door te mailen naar
u-talent@uu.nl