1 december 2021

De Raspberry Pi competitie 2021-2022

De organisatie van alweer de vierde editie van de Raspberry Pi competitie is van start gegaan. Dé wedstrijd die techniek promoot in het onderwijs. Scholieren worden uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige computer in creditcardformaat – innovatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken uit onze samenleving.

 

Alle deelnemende teams ontvangen de gratis Raspberry Pi starterkit om aan de slag te gaan met het thema van dit jaar: duurzaamheid.

Wie kunnen er meedoen en wat kost het?
De competitie is voor VMBO, HAVO, VWO en MBO scholieren van 12 tot en met 19 jaar. Scholen kunnen met zoveel teams meedoen als ze willen. Elk team moet uit minimaal 2 en maximaal 7 leerlingen bestaan en deelname is gratis.

Wat zijn de prijzen?
De inzendingen worden beoordeeld in vier categorieën, meest creatief, meest haalbaar, meest impactvol en een categorie naar invulling van de jury. In elke categorie wordt een winnend team gekozen. De prijzen voor elk winnend team:

  • Een geldbedrag van € 500 voor de school ter besteding aan 21e eeuwse vaardigheden in de klas.
  • Een inspirerende teamactiviteit die bekend wordt gemaakt tijdens de finale.

 

Enthousiast geworden?
Kijk voor meer informatie op de website van de competitie.