U-Talent

24 november 2021

Feestelijke afsluiting U-Talent College 2020/2021

In september 2020 startte de groep U-Talent College en uiteindelijk hebben 36 talentvolle leerlingen het traject, naast hun havo-opleiding, succesvol afgesloten. Op de slotavond op 2 november wordt het felbegeerde certificaat ondertekend, maar daarvoor moet nog één hindernis genomen worden: de presentatie van het project voor een publiek bestaande uit ouders, familie en groepsgenoten.

Een educatief programma over een waterstofauto, een YEP-woning (Young Elderly People), een groene hangplek op school of een geautomatiseerd binnenkasje voor kruiden en groente, zijn de onderwerpen waaraan in groepen is gewerkt tijdens de projectdagen op de HU en thuis. Het publiek is onder de indruk en zeer geïnteresseerd; er worden maquettes getoond, chemische reacties gedemonstreerd, filmpjes vertoond en veel verteld. Kritische vragen en opmerkingen volgen, waar de leerlingen adequaat op reageren.

Jeroen Kwaaitaal, voorzitter van de stuurgroep, geeft een korte speech waarin hij zegt dat de leerlingen met dit traject een prachtige start hebben voor hun vervolgstudie aan de HU of elders. Al met al een zeer geslaagde afsluiting van het UTC-traject. De organisatie van U-Talent en de HU kunnen zeer trots zijn op deze havisten, die ondanks belemmeringen door corona, hebben doorgezet.