4 oktober 2021

Embryolab: plekken vrij!

Mogen we het DNA van embryo’s aanpassen om ziekten te verwijderen? Of bijvoorbeeld om de haarkleur aan te passen? En mogen we embryo’s kweken voor onderzoek? Tijdens het Embryolab ga je met studenten Biomedische Wetenschappen de dialoog aan over dit soort vraagstukken en dilemma’s. Je leert welke mogelijkheden er zijn op het gebied van onderzoek aan embryo’s en het aanpassen van DNA. Ook ga je op zoek naar antwoorden op de vragen die dit omstreden onderwerp oproept. Tijdens de activteit leer jij over de invloed van wetenschap op het dagelijks leven en op jouw toekomst. Daarnaast verbeter je jouw vaardigheden om op een constructieve manier in gesprek te gaan over persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken.

Deze gratis activiteit, geoganiseerd door Reizende DNA-labs, vindt plaats in oktober en november dit jaar. Er zijn nog maar een paar plekken vrij om je voor in te schrijven, dus kijk snel op de webpagina van de activiteit!

 

4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo