28 oktober 2021

Conferentie Chemie in Amsterdam 2021

Op vrijdag 26 november 2021 vindt het jaarlijkse congres ‘Chemie in Amsterdam’ plaats voor scheikundedocenten en hun meest getalenteerde leerlingen (5/6vwo).

Afwisselend verzorgen scheikundigen van de VU en UvA jaarlijks de invulling. Deze editie staat in het teken van het biochemisch onderzoek op de VU. Het onderzoek richt zich op het ontrafelen van biochemische processen. Omdat deze processen zeer complex zijn, ontwikkelen onderzoekers op de VU innovatieve analysemethoden.

Het programma staat bol van lezingen en workshops over state of the art biochemisch onderzoek op de VU. Toponderzoekers nemen docenten en leerlingen mee in de nieuwste ontwikkelingen. Prof. dr. Freek Vonk heeft een speciale videoboodschap. Daarna is het tijd om je eigen spectrofotometer bouwen. En aan het eind is er ruim de tijd om na te praten en te netwerken.

 

Kijk voor meer informatie over het programma en het aanmeldformulier op de website van Chemie in Amsterdam. Deelname is gratis!