U-Talent

9 juli 2021

U-Talent Talks: hoe werkt biodiversiteit en hoe kunnen we het behouden? met Edwin Pos

Evolutionair ecoloog Edwin Pos en tevens new scientist wetenschapstalent 2021, vertelt over zijn onderzoek naar biodiversiteit en klimaatverandering. Hoe werkt biodiversiteit, welke processen zitten erachter en wat vertelt dat ons over het behoud en het restaureren ervan?

Welke processen gaan er schuil achter biodiversiteit?
In de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht vertelt evolutionair ecoloog Edwin Pos over zijn onderzoek naar het in kaart brengen van de processen achter biodiversiteit. Het leggen van dit fundament helpt onderzoekers zoals Edwin bovendien om klimaatveranderingen beter te voorspellen en om efficiënter naar deze veranderingen te handelen.

Edwins loopbaan en drijfveren
In de tweede helft van de video vertelt Edwin meer over hoe hij in dit werkveld terecht is gekomen, met wat voor uitdagingen hij te maken heeft en wat hem motiveert om dit onderzoek te doen.

U-Talent Talks
Deze video is onderdeel van de U-Talent Talks: een videoserie die op een laagdrempelige wijze een kijkje geeft in de keuken van wetenschappers met als doel om leerlingen kennis te laten maken met verschillende vakgebieden en de universiteit.

Normaal gesproken kunnen leerlingen een bezoek brengen aan de campus en daar met wetenschappers en onderzoek in aanraking komen. Door corona is dat helaas lastigerMet de videoserie U-Talent Talks kunnen leerlingen op een laagdrempelige wijze toch een kijkje nemen in de keuken van een wetenschapper. Wat inspireert hen om onderzoek te doen, hoe ziet hun werkplek eruit en wat levert dit onderzoek op?