U-Talent

23 juli 2021

Junior coronacollege: terugkijken en teruglezen

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen een prikafspraak maken om zich in te laten enten tegen het coronavirus en dat kan vragen oproepen. Wat vinden jongeren van dit advies en hoe weet je of het vaccin veilig is? Werkt het wel tegen mutaties van het virus? Hoe praat je hier goed over met je ouders of met je kind?

Op maandag 12 juli organiseerden U-Talent, Universiteit Utrecht en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) daarom het ‘Junior coronacollege: vragen over vaccins’. Hierin gaven voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen Ton de Boer, kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning van het UMC Utrecht en ethicus Naomi van Steenbergen van de Universiteit Utrecht gebaseerd op de wetenschappelijke kennis van nu antwoord op vragen van middelbare scholieren over het coronavaccin.

Kijk de livestream terug

Of kijk fragmenten uit de livestream terug:

Teruglezen