22 juni 2021

U-Talent Talks: de interacties tussen mensen en robots

Robots worden steeds slimmer en komen in toenemende mate voor in ons dagelijks leven. Daarom wordt de vraag hoe we als mens omgaan met robots steeds relevanter.

Gedragswetenschapper Maartje de Graaf over mens-robot interacties
U-Talent spreekt gedragswetenschapper Maartje de Graaf  over haar onderzoek aan Universiteit Utrecht naar mens-robot interacties. In haar robotlab vertelt Maartje meer over haar onderzoek waarin ze het gedrag van mensen beter probeert te begrijpen in relatie tot robots door te kijken naar de onderliggende psychologische en cognitieve processen van gedrag.

Ze vertelt over hoe ze in dit werkveld terecht is gekomen en wat haar werk en onderzoek nou zo leuk maakt en wat haar voldoening geeft. Benieuwd naar Maartjes onderzoek over hoe we als mens omgaan met steeds slimmer wordende robots in ons dagelijks leven? Bekijk dan de video!

U-Talent Talks
Deze video is onderdeel van de U-Talent Talks: een videoserie die op een laagdrempelige wijze een kijkje geeft in de keuken van wetenschappers met als doel om leerlingen kennis te laten maken met verschillende vakgebieden en de universiteit.

Normaal gesproken kunnen leerlingen een bezoek brengen aan de campus en daar met wetenschappers en onderzoek in aanraking komen. Door corona is dat helaas lastigerMet de videoserie U-Talent Talks kunnen leerlingen op een laagdrempelige wijze toch een kijkje nemen in de keuken van een wetenschapper. Wat inspireert hen om onderzoek te doen, hoe ziet hun werkplek eruit en wat levert dit onderzoek op?