U-Talent

18 juni 2021

Opening inschrijving Reizende DNA-labs

dna labDe inschrijving van de Reizende DNA-labs voor de periode van september 2021 t/m januari 2022 is geopend. In het schooljaar 2021-2022 biedt Utrecht twee nieuwe DNA-labs aan, namelijk het Embryolab voor havo/vwo en het Embryolab voor vmbo.

Tijdens het Embryolab gaan studenten Biomedische Wetenschappen de dialoog aan met leerlingen over vraagstukken op het gebied van onderzoek met embryo’s en het aanpassen van embryonaal DNA. Leerlingen leren welke mogelijkheden er zijn op deze gebieden en gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die dit oproept. Ze worden bewust van de invloed van wetenschap op het dagelijks leven en op hun toekomst, en verbeteren hun vaardigheden om op een constructieve manier in gesprek te gaan over persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken.

Meer informatie en inschrijven
De Embryolabs worden kosteloos aangeboden. Inschrijven kan via de website van de Reizende DNA-labs. Neem bij vragen contact op met de coördinator van de labs, Anne-Wil Marissen (utrecht@dnalabs.nl).