9 juni 2021

Gastcolleges op school – de Rector’s League

Tijdens een Rector’s League geven docenten – promovendi/postdocs, universitair (hoofd)docenten en hoogleraren – van de Universiteit Utrecht gedurende één ochtend gastcolleges op een school voor voortgezet onderwijs. Zij vertellen over hun vakgebied aan leerlingen uit 4, 5 en/of 6 vwo. Zo delen deze docenten hun kennis van en ervaring met de wetenschap met leerlingen.

Waarom de Rector’s League?
Leerlingen maken tijdens een Rector’s League kennis met wetenschappelijk onderwijs. Op deze manier kunnen leerlingen een indruk kijken of deze vorm van onderwijs bij ze past. De Rector’s League kan als inspiratiebron dienen voor het profielwerkstuk en een rol spelen in de oriëntatie op een vervolgstudie. Ook maken leerlingen op deze wijze kennis met opleidingen die geen schoolvak zijn, en zien ze dat bij bijvoorbeeld een universitaire studie natuurkunde meer en andere dingen aan bod komen dan bij het schoolvak.

Scholen zetten de Rector’s League regelmatig in als startpunt of onderdeel van het PWS-traject, omdat het een mooie manier is om aandacht voor onderzoek doen te combineren met kennismaken met wetenschappelijk onderwijs.

Meer informatie en/of aanmelden
Kijk voor meer informatie en over hoe je je kunt aanmelden op de aansluting VO-WO webpagina van Universiteit Utrecht.