4 mei 2021

Samen in actie voor een groene omgeving!

MOST project - maak je omgeving groener!Energiezuiniger leven, minder afval produceren, afval scheiden en hergebruiken. Wordt duurzamer leven de nieuwe standaard? En wat weten we al over herbruikbare plastics en hernieuwbare energie?

Hoe?
In dit project gaan leerlingen samen met andere belanghebbenden uit de buurt aan de slag met een praktische uitdaging op school, in de buurt of thuis. Onder begeleiding brainstormen leerlingen over een relevante onderzoeksvraag rondom de thema’s afval of energie. De leerlingen voeren een onderzoek uit en/of werken toe naar een plan, advies, of zelfs een implementatie op basis van de opbrengsten van het project. Ter afsluiting delen zij de resultaten met de community. Op deze manier leveren leerlingen met dit project een concrete bijdrage aan het duurzaamheidsvraagstuk in de directe omgeving.

Enkele voorbeelden ter inspiratie:
– Hoe beperken we zwerfafval in en rondom onze school?
– Hoe kunnen we energie op school en/of thuis zuiniger gebruiken?
– Hoe sorteren we ons afval zo goed mogelijk in onze wijk?

Onderzoek naar school-community projects
Terwijl leerlingen dit project opzetten en uitvoeren, maken zij deel uit van het Europese onderzoeksproject MOST (meaningful open schooling connects schools to communities). MOST onderzoekt hoe scholen en hun directe omgeving (gezin/familie, omwonenden, bedrijven, e.d.) kunnen samenwerken aan het thema duurzaamheid.

Meld je nu aan!
MOST is nu op zoek naar deelnemers! Geïnteresseerd? Meld je (school) aan voor de online MOST inspiratieworkshop op vrijdagmiddag 18 juni 2021 van 15:00 tot 17:00 uur door een mail te sturen naar s.m.korte1@uu.nl. Aanmeldingen vanuit alle leden van de community zijn welkom!

Kijk voor meer informatie op de website van het Europese onderzoeksproject MOST.