30 april 2021

Vacature projectleider bij U-Talent (0,5 fte)

Functie
U-Talent is op zoek naar een projectleider voor U-Talent UP (University Pioneers). U-Talent werkt aan beter onderwijs voor álle havo- en vwo-leerlingen. Een goed diversiteitsbeleid hoort hierbij en is voor ons en onze leerlingen zeer belangrijk. Voor sommige leerlingen is het pad naar de hogeschool of universiteit duidelijk: één of meerdere familieleden hebben reeds een opleiding gevolgd en afgerond in het hoger onderwijs. Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat dit voor hen ook een reële mogelijkheid is. Voor veel leerlingen is dat echter niet het geval: wij noemen hen potentiële eerstegeneratiestudenten. Deze leerlingen willen we bij U-Talent ook graag bereiken en de kans geven zich te ontplooien. Ons doel voor deze leerlingen is om bij te dragen aan een doorlopend begeleidingstraject vanaf de basisschool tot en met de gekozen vervolgopleiding in het Hoger Onderwijs.

Als projectleider leg je contact met scholen en leerlingen, en werf en begeleid je leerlingen. Daarnaast werk je aan het (door)ontwikkelen van een inhoudelijk activiteitenprogramma waarbij de deelnemende leerlingen maximaal worden betrokken. Binnen U-Talent ben jij de expert op het gebied van diversiteit en inclusie en zoek je de aansluiting bij de verschillende activiteiten van U-Talent.

Verder mag je denken aan de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je werft leerlingen in de onderbouw- en bovenbouw voor havo/vwo-activiteiten van U-Talent, hoofdzakelijk via reeds bestaande programma’s voor deze leerlingen.
 • Je organiseert een aantal bijeenkomsten per jaar voor de leerlingen, werkt aan community-vorming tussen de leerlingen onderling en onderhoudt tussen de bijeenkomsten door contact met ze, bijv. via een whatsapp-groep en door langs te gaan op de scholen.
 • Je begeleidt de leerlingen bij de keuze voor- en het volgen van U-Talent activiteiten, bijvoorbeeld door het gezamenlijk maken van voorbereidende opdrachten en je ondersteunt leerlingen bij het maken van keuzes m.b.t. studie en loopbaan (o.a. profielkeuze en studiekeuze).
 • Je onderhoudt nauw contact met vergelijkbare initiatieven binnen en buiten de UU, zoals de Brede School Academie, Debuut en het Honours Trajectum Utrecht, en draagt bij aan de afstemming tussen deze programma’s qua planning, inhoud en het benaderen van leerlingen.
 • Je communiceert en stemt af met de contactpersonen op de scholen, waaronder U-Talent coördinatoren en de diversiteitsbegeleiders op de scholen van het Honours Trajectum Utrecht en je onderhoudt – waar nodig – contact met de ouders van leerlingen.
 • Je levert gegevens die geschikt zijn voor onderzoek naar de doorgaande lijn en het effect van de programma’s en je denkt mee over de toekomstige plannen rondom diversiteit.

Profiel
We zoeken een zelfstandige collega, die ook goed in een team kan functioneren. Je houdt van organiseren en regelen en past je snel aan veranderingen aan. Je bent betrokken, betrouwbaar en communicatief vaardig. Meer specifiek beschik je over:

 • een universitaire masteropleiding;
 • aantoonbare ervaring en/of affiniteit met de leerlingen uit onze doelgroep (een groot deel heeft een migratieachtergrond);
 • aantoonbare ervaring en/of affiniteit met mentorschap/begeleiden van jongeren;
 • een heldere en toegankelijke manier van communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • de motivatie om informeel (bijvoorbeeld via whatsapp) contact te onderhouden met leerlingen;
 • affiniteit met bètawetenschappen en onderwijs (wordt gezien als een pré).

Wij zijn in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een bi-culturele achtergrond en/of kandidaten die zelf eerstegeneratiestudent zijn geweest.

Aanbod

 • een afwisselende functie in een dynamische omgeving;
 • een aanstelling van 0,5 fte voor een jaar per 15 augustus 2021, met uitzicht op tijdelijke verlenging, o.a. afhankelijk van financiën;
 • een voltijd brutosalaris variërend van € 2.790,- tot € 4.402,- in de schaal 10;
 • voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Over de organisatie
U-Talent is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en bijna 50 partnerscholen uit de regio Utrecht. Bij U-Talent krijgen leerlingen de kans om hun talenten te ontwikkelen. Docenten kunnen bij ons hun onderwijs versterken. Wij organiseren daartoe activiteiten voor docenten en voor leerlingen. Met U-Talent willen een betere aansluiting tussen voortgezet en het hoger onderwijs bereiken en het regionale onderwijs in het VO en in de bachelor van het HO versterken. U-Talent heeft een breed scala aan activiteiten op het gebied van bèta- en techniekonderwijs, maar organiseert ook in samenwerking met de faculteit Geesteswetenschappen activiteiten op het gebied van taal, cultuur, mens en maatschappij.

Het Freudenthal Instituut (FI) maakt deel uit van het departement wiskunde en stelt zich tot doel om door middel van onderwijs, onderzoek en valorisatie bij te dragen aan hoogwaardig onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen. Succesvolle innovatie van onderwijs in bètavakken staat of valt met samenwerking en kennisdeling tussen docenten, ontwikkelaars, onderzoekers en andere stakeholders in de hele ontwikkelketen op landelijk en regionaal niveau. De focus ligt daarbij binnen het FI primair op doorlopende leerlijnen in het voortgezet, hoger en post-initieel onderwijs.Het FI bestaat uit de bètadidactische onderzoeksgroepen, de onderzoeksgroep History and Philosophy of Science en U-Talent.

De Universiteit Utrecht is een vriendelijke en ambitieuze universiteit in het hart van een oude stad. We verwelkomen graag nieuwe wetenschappers in onze stad – een bloeiend cultureel centrum dat consequent wordt beoordeeld als een van de gelukkigste steden ter wereld. We staan bekend om ons innovatieve interdisciplinaire onderzoek en onze nadruk op inspirerend onderzoek en excellent onderwijs. We staan ook bekend om onze vertrouwde sfeer en de ‘can-do’ mentaliteit van onze mensen. Deze levendige en inspirerende academische omgeving trekt professoren, onderzoekers en promovendi van over de hele wereld aan, waardoor zowel de universiteit als de Faculteit Bètawetenschappen een levendige internationale gemeenschap vormen en wonderbaarlijk divers zijn.

Aanvullende informatie
Neem voor meer informatie contact op met Elvira Folmer, programmamanager U-Talent: u-talent@uu.nl.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een mail naar science.recruitment@uu.nl o.v.v. de functietitel.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 21 mei en dinsdag 25 mei.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Als je de kennis en de ervaring hebt om uit te blinken in deze rol, reageer dan via deze solliciteer-link. Je sollicitatie bestaat uit een motivatiebrief en een cv. Mogelijk vragen we naar referenties na het eerste gesprek.

Als deze functie niet is waar jij naar op zoek bent, maar je kent iemand anders die misschien wel geïnteresseerd is, stuur deze link dan naar hem of haar door.

Uiterlijk reageren op 16 mei 2021.