20 april 2021

Vacature docent-ontwikkelaar wiskunde/natuurkunde bij U-Talent

Omvang: 0,3 fte
Per: 1 augustus 2021

Functieomschrijving en bijzonderheden

U-Talent is gericht op het verdiepen en verrijken van het bètaonderwijs*, talentontwikkeling in de bètavakken en het stimuleren van de interesse van leerlingen in bèta en techniek.
In U­-Talent werken de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en zo’n 50 scholen uit de regio nauw samen aan kwalitatief goed bèta­ en techniekonderwijs voor havo en vwo. Er zijn activiteiten voor onderbouwleerlingen, bovenbouwleerlingen, bètadocenten, TOA’s en schoolleiders. Zo verdiepen leerlingen zich bijvoorbeeld in Symmetrie, Toeval of ontdekking (statistiek) en Meten aan aardbevingen, en wisselen TOA’s en docenten good practices uit op een inspiratie- of netwerkbijeenkomst.

In deze functie als docent-ontwikkelaar zul je voornamelijk bezig zijn met het voorbereiden en verzorgen van wiskunde- en natuurkundeonderwijs aan vwo-leerlingen in het kader van het U-Talent programma. Dit betreft vooral verdiepende en verrijkende modules voor 5-6 vwo in de U-Talent Academy. Daarnaast gaat het om modules voor leerlingen uit 3 vwo en 4 vwo en om masterclasses voor leerlingen in 5-6 vwo. Het geven van een informaticamodule is ook mogelijk, als dit je interesse heeft of als je je dit eigen wilt maken. Andere verantwoordelijkheden zijn:

 • het ontwikkelen van U-Talent onderwijs in afstemming met onderzoeksgroepen en met andere U-Talent docenten en ontwikkelaars;
 • het ontwikkelen van nieuw materiaal en het aanpassen van bestaand materiaal, o.a. naar aanleiding van evaluaties;
 • het eventueel aanpassen van bestaand lesmateriaal door het toepassen van diverse didactische werkvormen;
 • het inpassen en verbeteren van (peer)feedbackinstrumenten in de bestaande modules;
 • het bijhouden van beoordelingen van leerlingen voor de modules en zorg dragen dat gemiste onderdelen op tijd worden ingehaald en beoordeeld;
 • het uitvoeren van andere docent-activiteiten binnen de U-Talent Academy, waaronder het geven en het medevormgeven van de inhoud van het U-Talentuur, het optreden als begeleider voor de thesis (onderzoek); het begeleiden van leerlingen tijdens een excursie; het begeleiden van leerlingen als tutor; het participeren in sociale activiteiten zoals de introductiedagen van de U-Talent Academy;
 • het voorbereiden van en bijdragen aan activiteiten in het U-Talent docentenprogramma, o.a. de jaarlijkse docentenconferentie.

Kwalificaties:

 • je beschikt over een eerstegraads lesbevoegdheid wiskunde en aantoonbare interesse in natuurkunde en/of een eerstegraads lesbevoegdheid in natuurkunde met aantoonbare interesse in wiskunde. Je hebt bij voorkeur ruime doceerervaring in de bovenbouw van het vwo.
 • je beleeft veel plezier aan het geven van onderwijs aan en het werken met voor bèta getalenteerde en gemotiveerde leerlingen;
 • je hebt interesse in of ervaring met nieuwe onderwijsvormen (zoals blended learning, gamification, inquiry based learning, (peer)feedback etc.) en je hebt ervaring met het ontwikkelen van vernieuwend bèta-onderwijs;
 • je staat open voor (interdisciplinair) samenwerken met andere (bèta)collega’s;
 • je hebt ervaring met academisch onderzoek (een promotie strekt tot de aanbeveling);
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 augustus 2021, liefst met een aantal dagen om in te werken voor de zomer. Aanwezigheid op dinsdagen is vereist. Verder is aanwezigheid op maandag(middag) af en toe vereist in verband met overleggen, docentenvergaderingen, introductie, excursie (ongeveer 6-8 keer per jaar);
 • Indien je naast deze functie lesgeeft op een school is het noodzakelijk dat de schoolleiding je ambities ondersteunt;
 • interesse in (het geven van lessen over) informatica strekt tot aanbeveling.

Aanbod

– een positie voor 1 jaar met de mogelijkheid tot (tijdelijke) verlenging;
– een voltijd brutosalaris variërend van bruto € 2.790,- tot € 5.826,- op basis van 1,0 fte in de schaal 10-12;
– voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering; – een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen, namelijk Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Elk van deze departementen bestaat uit verschillende instituten die zich samen richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Nog fundamenteler zijn de individuele onderzoeksgroepen, de bouwstenen van onze ambitieuze wetenschappelijke projecten.

De Universiteit Utrecht is een vriendelijke en ambitieuze universiteit in het hart van een oude stad. We verwelkomen graag nieuwe wetenschappers in onze stad – een bloeiend cultureel centrum dat consequent wordt beoordeeld als een van de gelukkigste steden ter wereld. We staan bekend om ons innovatieve interdisciplinaire onderzoek en onze nadruk op inspirerend onderzoek en excellent onderwijs. We staan ook bekend om onze vertrouwde sfeer en de ‘can-do’ mentaliteit van onze mensen. Deze levendige en inspirerende academische omgeving trekt professoren, onderzoekers en promovendi van over de hele wereld aan, waardoor zowel de universiteit als de Faculteit Bètawetenschappen een levendige internationale gemeenschap vormen en wonderbaarlijk divers zijn.

Aanvullende informatie

Als je vragen hebt over deze functie of een vraag over de sollicitatieprocedure, stel ze gerust aan:
Anita Kokelaar (teamleider U-Talent Academy) j.j.kokelaar@uu.nl

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen op onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.
Als je de expertise en de ervaring hebt om uit te blinken in deze rol, reageer dan via de deze solliciteer link. Deadline: 2 mei 2021, 23:59 uur.

Gelieve bij te sluiten:
– jouw motivatiebrief;
– jouw Curriculum vitae;

De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op dinsdagmiddag 4 mei of op donderdagmorgen 6 mei. Als dit niet mogelijk is, laat dit dan in je brief weten. Als deze functie niet is waar je naar op zoek bent, maar je kent iemand anders die misschien wel geïnteresseerd is, stuur deze link dan naar hem of haar door.

* U-Talent richt zich al een aantal jaar ook op de alfa- en gammavakken, maar deze vacature betreft het bèta- en techniekprogramma van U-Talent