29 april 2021

U-Talentschool valt in de prijzen bij de Hannover Messe Challenge’

Hannover Messe Challenge uitreiking 2021Op 12 en 13 april heeft de online editie van de Hannover Messe Challenge plaatsgevonden. Tijdens de Hannover Messe Challenge gingen scholieren in twee dagen aan de slag om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken voor een van de vijf uitdagende challenges. De challenges waren echte vraagstukken van bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Van de 44 ingezonden eindproducten, heeft de jury uiteindelijk van elke challenge een winnaar gekozen.

Winnaar U-Talent school voor de challenge ‘van afval naar waarde’
Voor de challenge ‘van afval naar waarde’ vielen de leerlingen van de U-Talent partnerschool Comenius College in Hilversum met de teamnaam ‘Gooische Meiden’ in de prijzen. De Gooische Meiden bedachten een milieuvriendelijke tandpasta wat in de circulaire economie zou passen én economisch realiseerbaar zou zijn. De leerlingen wisten op een slimme en betaalbare manier de opdrachtgever tegemoet te komen die naar een nieuw product vroeg dat de afvalstroom zou verkleinen.

Het juryoordeel betreffende het winnende idee van de Gooische Meiden: “De onepager van De Gooische Meiden is unaniem gekozen tot winnaar van de HMC Challenge Van Afval naar Waarde. De jury prijst het goede onderzoek naar de omvang van het probleem en de heldere onderbouwing voor de oplossing. De onepager ziet er aantrekkelijk uit. De Gooische Meiden hebben duidelijk de feedback van de gemeente en de studentcoach vertaald tijdens het werkproces. De oplossing is haalbaar en aantrekkelijk voor de consument.”

Vijfde HMC editie
De acht universiteiten en veertien hogescholen van de regionale VO-HO netwerken organiseerden de Challenge voor de vijfde keer. Dit jaar was het evenement in verband met corona voor het eerst volledig online. Met maar liefst 200 havo en vwo leerlingen uit heel Nederland, was het event een groot succes.

Aftermovie en sfeerimpressie
Kijk voor meer informatie over het event zoals de aftermovie, sfeerimpressie foto’s, de livestream van het event en alle ingeleverde onepagers op de website van Hannover Messe challenge.