12 april 2021

Gezocht: leden en voorzitter voor de Unesco Jongerencommissie

Unesco is opzoek naar jongeren tussen de 16 en 24 jaar die willen bijdragen aan de doelen van Unesco als lid of voorzitter van de Unesco Jongerencommissie.

Deelnemen aan de Unesco Jongerencommissie
De jongerencommissie geeft onder andere gastlessen over Unesco-thema’s op scholen, dragen bij aan adviezen en denken mee/helpen bij de ontwikkeling van activiteiten. Allen kunnen deelnemen aan relevante bijeenkomsten binnen Nederland. De voorzitter is de eerst aangewezene voor buitenlandse bijeenkomsten.

De jongerencommissie functioneert na een introductieperiode grotendeels zelfstandig. Wel is er nauwe samenwerking met de Unesco Commissie en het bureau van de Commissie. De jongerencommissie heeft een aantal doorlopende activiteiten (waaronder gastlessen, nieuwsbrief, ontwikkeling van het netwerk) en heeft ruimte om eigen initiatieven te nemen.

Deelname en meer informatie
Stuur een brief met je motivatie en een kort CV vóór 15 mei 2021 naar de Nederlandse Unesco Commissie, t.a.v. Marieke Brugman. Vermeld in je brief of je solliciteert als lid, voorzitter of beide. We zijn benieuwd welke voor Unesco belangrijke onderwerpen jij een warm hart toedraagt, en hoe je daarvoor in actie zou willen komen.

Voor vragen over de vacature kun je mailen naar vacature@unesco.nl

Wil je vragen stellen aan de huidige jongerencommissie? Die kun je mailen op unesco.jongerencommissie@gmail.com

De selectiedagen vinden online plaats op 31 mei, 1, 3 en 4 juni 2021. Het is belangrijk dat je tijdens (één van) deze dagen beschikbaar bent. Wij streven er naar om voor 15 juni 2021 uitsluitsel te geven.

De eerste kennismaking van de nieuwe én de huidige commissie staat gepland voor begin juli.

Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld de gevraagde functies op de Unesco website 

Unesco
Unesco is deel van de Verenigde Naties en heeft als missie het bijdragen aan vrede, armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Elk land dat lid is van Unesco heeft een Nationale Unesco Commissie, die de schakel vormt tussen dat land en het hoofdkantoor in Parijs. De Commissie adviseert over voor Unesco belangrijke thema’s, organiseert bijeenkomsten en zorgt voor de zichtbaarheid van Unesco.