21 januari 2021

Thesissymposium 2021 | Kijk online mee

Thesissymposium Jaarlijks presenteren de U-Talent Academyleerlingen hun thesisonderzoek tijdens een van de hoogtepunten van het Academy-traject, het Thesissymposium. Dit jaar wordt het Thesissymposium online georganiseerd op dinsdag 2 februari 2021 van 19:00-21:15 uur.

Ouders, wetenschappelijke begeleiders, docenten en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de Thesispresentaties.
Aanmelden kan via u-talent@uu.nl onder vermelding van ‘Uitnodiging Thesissymposium’

Nieuwsgierig hoe het thesissymposium er vorig jaar uit zag, toen we het op de campus konden organiseren? Bekijk hier de video.

Thesisonderzoek
Het thesisonderzoek is vaak vervangend voor het profielwerkstuk op de school van de Academy leerlingen. In plaats van een pws-verslag schrijven de leerlingen  namelijk een wetenschappelijk artikel. Soms wordt zo’n artikel van de leerlingen zelfs gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

Het thesisonderzoek is voor deze leerlingen de kers op de taart van de Academy; ze hebben in groepjes onderzoek gedaan bij een vakgroep van de UU of een ander onderzoeksinstituut. De leerlingen besteden gemiddeld zo’n 100 uur per persoon om een goed onderbouwd onderzoek uit te voeren. Bij het begeleiden van de leerlingen zijn bovendien wetenschappers van alle departementen van de faculteit Bètawetenschappen, soms van Geowetenschappen en van het UMC betrokken.

Lees meer over het Thesissymposium Jaarklas 2021.