26 november 2020

Nieuw Reizend DNA-lab: het Embryolab

embryo dna labDe Reizende DNA-labs zijn voor veel biologie- en scheikundedocenten een bekend fenomeen. Studenten van zes verschillende universiteiten reizen het land door om op middelbare scholen een gastles te geven bij biologie, scheikunde of NLT. Met het nieuwe DNA-lab ‘Embryolab’ willen we daar graag een nieuw vak aan toevoegen, namelijk maatschappijleer!

Maatschappelijk perspectief

In dit nieuwe lab zullen studenten Biomedische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht de dialoog aangaan met leerlingen over maatschappelijke vraagstukken rondom onderzoek met embryo’s en het aanpassen van embryonaal DNA. De focus ligt in dit lab dus minder op de technische aspecten van biomedisch onderzoek en meer op de maatschappelijke aspecten. Het Embryolab is primair ontwikkeld voor in de maatschappijleerles, omdat het onderwerp relevant en belangrijk is voor álle leerlingen, ook leerlingen die geen bèta-profiel hebben gekozen. Dat neemt echter niet weg dat het ook relevant en interessant kan zijn voor in de biologieles! Daarom bieden we het Embryolab zowel aan bij maatschappijleer als bij biologie.

Aanmelden

Het Embryolab wordt kosteloos aangeboden. Het lab is vooralsnog beschikbaar op een beperkt aantal data in januari 2021 en is bedoeld voor havo/vwo bovenbouw. Ben je geïnteresseerd in het lab of heb je vragen, neem dan contact op met Anne-Wil Marissen via utrecht@dnalabs.nl of telefonisch via 0625710690.