5 november 2020

Man of vrouw voor de klas: maakt het uit?

man of vrouw voor de klasOnderzoek naar genderrepresentatie
in middelbare scholen

Laura Doornkamp, onderzoeker bij de Universiteit Leiden, is bezig met een promotieonderzoek naar genderrepresentatie in middelbare scholen. In een van haar studies, ‘Man of Vrouw voor de Klas: maakt het uit?’, kijkt zij naar de rol die het geslacht van docenten speelt in de onderwijskeuzes en onderwijsprestaties van leerlingen. Denk aan vragen als: kiezen meisjes eerder voor een technisch profiel als zij les hebben van vrouwelijke wiskunde docenten? Of, presteren jongens beter met mannelijke docenten?

Voor dit onderzoek werkt zij samen met The Implementation Group (TIG). TIG kan op geheel geanonimiseerde wijze de voor haar relevante data van scholen op een veilige wijze, conform de AVG, met haar delen.

Deelnemen aan het onderzoek
U kunt deelnemen aan het onderzoek door enkel het invullen van een kort online toestemmingsformulier. Deelname aan het onderzoek via het formulier duurt zo’n vijf minuten.

Lees hier meer over het onderzoek.

Met vragen of opmerkingen kunt u bij Laura terecht; schroom niet haar even te bellen of te mailen (06-52238469 | l.doornkamp@luc.leidenuniv.nl).