27 oktober 2020

First Tech Challenge Kick-Off

tech challenge kick offOp vrijdag 18 september was de start van het
U-Talent Roboticanetwerk, ingeleid met een Kick-Off van de First Tech Challenge. Enthousiaste docenten en leerlingen komen tijdens deze activiteit naar het St. Bonifatiuscollege in Utrecht om in groepjes te brainstormen en interactieve workshops en spellen te volgen op het gebied van robotica en techniek. 

Robots bouwen
De activiteit is bedoeld om leerlingen uit te dagen een professionele robot te bouwen in wedstrijdverband. Leerlingen richten zich op engineering van de robot en strategie van de wedstrijd. Gewapend met mondkapjes, worden er bij het opgezette speelveld van de FTC-wedstrijd in groepjes gebrainstormd over de speltactiek en het bouwen van specifieke robotonderdelen. Daarnaast worden er enkele workshops voor de docenten en leerlingen gegeven over samenwerken in een technisch projectteam. Tevens is er een oriëntatie-sessie over het bouwen van een robot: “Training voor “Rookies””.

Dit jaar zijn er drie nieuwe scholen aangehaakt bij het netwerk, dat hiermee nu uit zeven scholen bestaat. De docenten hebben ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Verschillende onderwerpen kwamen al tijdens de kick-off aan de orde: Hoe begeleid je leerlingenteams bij robotica, welk didactisch materiaal is er beschikbaar en hoe kunnen we als netwerk geschikt materiaal aanschaffen?

Het is al met al een mooie start van het roboticanetwerk met een inspirerende interactie tussen leerlingen en docenten van de verschillende scholen. We kijken al uit naar de volgende kleinschalige bijeenkomsten met leerlingen en docenten tijdens gezamenlijke bouwdagen en oefensessie van de “League Meets” .