U-Talent

5 oktober 2016

CLV leerlingen vertegenwoordigen Nederland in Brazilië

Inespo20164Drie V5 leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal (U-Talent Connectie partnerschool) – Justus Ykema, Stijn van der Wal en Leon Arends – hebben tijdens de internationale eindronde van INESPO 2016 met hun project de jury proberen te overtuigen.  Hun idee is om in Oeganda de aanplant van de droogteresistente Jatrophaboom te stimuleren en daar de verwerking van de olie van de noten van de boom tot zeep en meststoffen te implementeren. Daarmee willen ze de lokale Oegandese gemeenschappen economisch en sociaal ondersteunen. Na de presentaties op maandag en dinsdag was donderdag het moment van de waarheid aangebroken: de prijsuitreiking. Justus, Stijn en Leon wonnen de derde prijs: het vertegenwoordigen van Nederland bij dé sciencefair van Zuid Amerika in Novo Hamburgo (Brazilië). Op 24 oktober 2016 reizen ze af.