U-Talent

29 maart 2016

Van een U-Talent Ambitie module naar een schoolproject

ambitie modulesHet Leraren Ontwikkel Fonds heeft een subsidie toegekend aan Andrea van Bruggen- van der Lugt, waarmee een aantal U-Talent Ambitie modules bewerkt zal worden, zodat deze ook uitgevoerd kunnen worden binnen verrijkende programma’s op reguliere vwo scholen.

Vanwege haar dubbelfunctie als docent scheikunde op het Willem van Oranje College te Waalwijk en als scheikundeontwikkelaar bij U-Talent, zal Andrea de U-Talent Ambitie modules ‘Proteomics’, ‘Polymeren en Medicijnafgifte’, ‘Eiwitstructuur en Enzymkinetiek’ en ‘Katalyse’ bewerken. Colleges van experts worden vervangen door leesteksten voor leerlingen en achtergronden voor docenten; de experimentele delen van de modules worden aangepast aan de beschikbare apparatuur die aanwezig is op de meeste scholen. Zo worden deze modules ook toegankelijk voor leerlingen die niet kunnen deelnemen aan het U-talent Ambitieprogramma.