Nieuws

6 juni 2017

Nationale Natuur Filmwedstrijd

Wildlife Film FestivalHet Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) vertoont dit najaar weer vele bijzondere natuurfilms op het grote doek tijdens een vierdaags festival. Hoe mooi zou het zijn als daar een film tussen zit gemaakt door jouw leerlingen?

Om jongeren te interesseren voor de natuur om hen heen en hen te betrekken bij natuurbehoud, organiseert het WFFR een speciaal jeugdprogramma. Via de Nationale Natuur Filmwedstrijd kunnen jongeren tot 16 jaar individueel of groepsgewijs een natuurfilmpje van ongeveer 2 minuten inzenden. Daarmee maken ze kans op een heuse première van hun eigen film in de bioscoopzaal tijdens WFFR 2017. Filmmaker en fotograaf Ruben Smit (o.a. bekend van De Nieuwe Wildernis en Levende Rivier) is ambassadeur van deze wedstrijd en geeft tips over hoe je de beste natuurdocumentaire maakt. Ga aan de slag met je leerlingen en stimuleer de jongeren in je omgeving om mee te doen!

Praktische informatie

Maak je eigen korte film over de natuur en maak kans op vertoning tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam in oktober 2017 en vele andere prijzen.

Meedoen aan deze wedstrijd kan individueel of in een groep van maximaal 4 personen, met een zelfgemaakte film van ongeveer 2 minuten.
De wedstrijd start op 1 juni 2017 en de uiterste inzenddatum is 29 september 2017.
Voor inschrijving en meer informatie: nationalenatuurfilmwedstrijd.nl.
Meer informatie over deze wedstrijd en mogelijkheden voor partners en onderwijs: neem contact op met arjan@wffr.nl.
Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) bevordert de publieke belangstelling, bewustwording en educatie op het gebied van natuur(behoud) én biedt een platform voor professionele en amateurfilmmakers voor hun natuurfilms. In vier dagen vertonen we tientallen natuurdocumentaires, organiseren we lezingen & workshops en is er een speciaal jeugdprogramma. Dit inspirerende filmfestival is een ode aan de natuur en een oproep voor het behoud ervan.

De derde editie vindt plaats op 26-29 oktober 2017 in Cinerama (Rotterdam).

Kijk voor meer informatie op www.wffr.nl