Nieuws

8 mei 2018

Masterclasses: Taal, geschiedenis en cultuur

U-Talent richt zich van oorsprong alleen op het bèta- en techniekonderwijs. Dit schooljaar hebben we voor het eerst een pilot gedraaid met 9 masterclasses over taal, geschiedenis en cultuur. Komend jaar zetten we deze pilot voort met een uitgebreider aanbod.

De onderwerpen van de masterclasses liepen dit jaar uiteen van terrorisme en kunstgeschiedenis tot medische ethiek en narratologie. Vanuit de U-Talent partnerscholen kregen we enthousiaste reacties terug op deze onderwerpen: voor leerlingen met interesse in alfa en gamma wordt momenteel nog weinig georganiseerd in de regio Utrecht.

De docent van één van de masterclass vertelde het volgende over de deelnemende scholieren: “De leerlingen waren erg betrokken en het niveau was heel goed.” Ook de leerlingen waren enthousiast: “Ik vond het echt heel tof, ik heb het enorm naar m’n zin gehad en veel geleerd.” Een mooi compliment voor zowel de deelnemers als docenten!

U-Talent werkte afgelopen jaar samen met de Faculteit Geesteswetenschappen om het nieuwe aanbod aan masterclasses te ontwikkelen. Komend schooljaar breiden we ons aanbod uit; daarom gaan we ook samenwerken met de Faculteit Sociale Wetenschappen en met de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Het exacte programma wordt rond de zomer bekend gemaakt.

De masterclasses waren afgelopen jaar alleen toegankelijk voor leerlingen van U-Talent Ambitiescholen. Komend jaar kunnen ook leerlingen van Connectiescholen meedoen, en kunnen leerlingen van overige scholen zich – tegen betaling – inschrijven via de website. Meer informatie hierover volgt.