Bèta masterclasses 2021/2022 – inschrijving

Informatie voor U-Talent bèta coördinatoren
Dit jaar organiseren we weer diverse masterclasses over bèta en techniek. We hebben het jaar opgesplitst in 4 onderwijsblokken; vanwege corona wordt het programma gaandeweg het jaar vormgegeven.

Blok 1 Blok 2 Blok 3

Blok 4

Programma geheel bekend 19 augustus 2021 28 september 2021 10 december 2021 14 maart 2022
Deadlines aanmelden 17 september 2021 15 oktober 2021 14 januari 2022 1 april 2022
Bekendmaking plekken Week van 27 sept 2021 Week van 1 nov 2021 Week van 24 jan 2022 Week van 11 apr 2022
Start onderwijsblok 6 september 2021 15 november 2021 7 februari 2022 25 april 2022
Wil je een handig overzicht van de masterclasses die ingepland staan? Bekijk dan de volgende pagina’s:

De inschrijving voor de masterclasses verloopt dit jaar via online inschrijfformulieren per blok. Je kan hier steeds naar terugkeren om zaken aan te vullen. Plaatsingen van eerdere blokken hebben geen invloed op de volgende blokken. Je kan dus geen plaatsen ‘sparen’ door in blok 1 (en volgende blokken) geen leerlingen op te geven.

Masterclasses vwo

Inschrijfformulier blok 1 vwo
Inschrijfformulier blok 2 vwo (beschikbaar vanaf 28 september 2021).
Inschrijfformulier blok 3 vwo (beschikbaar vanaf 10 december 2021).
Inschrijfformulier blok 4 vwo (beschikbaar vanaf 14 maart 2022).

Masterclasses havo

Inschrijfformulier blok 2 havo (beschikbaar vanaf 28 september 2021).
Inschrijfformulier blok 3 havo (beschikbaar vanaf 10 december 2021).
Inschrijfformulier blok 4 havo (beschikbaar vanaf 14 maart 2022).
In blok 1 zijn er geen havo-masterclasses.

Tip: lees de spelregels hieronder en de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier  voordat je leerlingen werft en opgeeft. Als de inschrijfprocedure vragen oproept, mail ons dan gerust op u-talent@uu.nl. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Als je geen leerlingen wilt opgeven, horen wij het ook graag. Dit kun je doorgeven via u-talent@uu.nl.

  • Het inschrijfformulier is een online formulier, waar je steeds naar kunt terugkeren om zaken aan te vullen tot de deadline.
  • Leerlingen die bovenaan het formulier staan, worden als eerste geplaatst.
  • We vragen naar volledige naam van de leerling, klas en e-mailadres. Na plaatsing vragen we de geplaatste leerling om de geboortedatum en bij een online masterclass om het adres (beiden voor het certificaat). Ook vragen we het mobiele nummer. Dit nummer gebruiken we enkel voor incidentele berichten, bijvoorbeeld wanneer een masterclass last-minute niet doorgaat. Vraag je leerling toestemming om bovenstaande gegevens aan ons te verstrekken.
  • Net zoals in voorgaande jaren zullen we het aantal beschikbare plaatsen bij leerlingactiviteiten eerlijk verdelen. Grotere scholen hebben iets meer plaatsen bij de masterclasses dan kleine scholen. Je kan wel altijd meerdere leerlingen opgeven. Deze komen op de wachtlijst. Afhankelijk van hoeveel leerlingen andere scholen opgeven kunnen leerlingen van de wachtlijst worden geplaatst.
  • We plaatsen max. 4 leerlingen per school in 1 masterclass.
  • Lees ook de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier zelf goed door.
  • Deadline gemist? Het inschrijfformulier kun je dan niet meer gebruiken (wij checken na de deadline de online formulieren niet meer). Mail in dat geval naar u-talent@uu.nl, dan kijken we of het nog mogelijk is om leerlingen aan te melden.
  • Wil een leerling per se naar een masterclass en staat die op de wachtlijst? Dan heeft de leerling de mogelijkheid zich aan te melden via een betaalde Open inschrijving (ter info: online masterclasses zetten we niet ‘Open’). Deze inschrijving kan niet ongedaan worden gemaakt (ook niet als de leerling alsnog via de wachtlijst wordt geplaatst). Je mag dan echter wel een andere leerling sturen.
Omdat het programma gaandeweg ontstaat, hebben we dit jaar geen flyers of brochures gemaakt. Er is wel een poster voor de masterclasses gemaakt, die 1 of 2 september op de mat valt: fijn als je hem ophangt in je school! Ook hebben we een gloednieuwe video:
https://www.youtube.com/watch?v=tgsKBw7TCf8 (zie ook onder de uitklapmenu’s).

Voor informatie over de masterclasses kun je leerlingen verwijzen naar:
u-talent.nl/masterclasses. Op die pagina kunnen ze op basis van hun klas en interessegebied bekijken welke masterclass hen aanspreekt.

LET OP: als leerlingen een alfa-gamma-masterclass uitkiezen, kan jij hen niet inschrijven. Dat loopt via één van je collega’s.

U-Talent kan een no show fee berekenen, als een deelnemer zonder afmelding niet aanwezig is, of als deze zich 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. De school kan deze no show fee aan jou doorberekenen. We hebben een no show fee formulier (pdf-bestand) gemaakt, dat je als coördinator in kan vullen en printen en aan de leerling/hun ouders kunt geven. Deze no show fee geldt ook voor online masterclasses.


Benieuwd hoe het eraan toegaat tijdens een masterclass? Bekijk de video!