U-Talent

Inschrijving masterclasses bèta

Informatie voor U-Talent bèta coördinatoren
Dit jaar organiseren we weer diverse masterclasses over bèta en techniek. We hebben het jaar opgesplitst in 4 onderwijsblokken; vanwege corona wordt het programma gaandeweg het jaar vormgegeven.

Blok 1 Blok 2 Blok 3

Blok 4

Programma geheel bekend ma 15 augustus 2022 ma 12 september 2022 ma 5 december 2022 ma 20 februari 2023
Deadlines aanmelden vrij 9 september 2022 vrij 30 september 2022 vrij 13 januari 2023 vrij 10 maart 2023
Bekendmaking plekken Week 37 (12-09/16-9) Week 40 (03-10/7-10) Week 3 (16-01/20-01) Week 11 (13-03/17-03)
Start onderwijsblok ma 5 september 2022 ma 14 november 2021 ma 6 februari 2023 24 april 2023

Wil je een handig overzicht van de masterclasses die ingepland staan? Bekijk dan de volgende pagina’s:

De inschrijving voor de masterclasses verloopt dit jaar via online inschrijfformulieren per blok. Je kan hier steeds naar terugkeren om zaken aan te vullen. Plaatsingen van eerdere blokken hebben geen invloed op de volgende blokken. Je kan dus geen plaatsen ‘sparen’ door in blok 1 (en volgende blokken) geen leerlingen op te geven.

Masterclasses vwo

Inschrijfformulier blok 1 vwo
Inschrijfformulier blok 2 vwo
Inschrijfformulier blok 3 vwo
Inschrijfformulier blok 4 vwo

Masterclasses havo

Inschrijfformulier blok 2 havo
Inschrijfformulier blok 3 havo

Tip: lees de spelregels hieronder en de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier  voordat je leerlingen werft en opgeeft. Als de inschrijfprocedure vragen oproept, mail ons dan gerust op u-talent@uu.nl. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Als je geen leerlingen wilt opgeven, horen wij het ook graag. Dit kun je doorgeven via u-talent@uu.nl.

  • Het inschrijfformulier is een online formulier, waar je steeds naar kunt terugkeren om zaken aan te vullen tot de deadline.
  • Leerlingen die bovenaan het formulier staan, worden als eerste geplaatst. De 2e leerling als 2e, etc. Deze prioriteit is per school, niet per masterclass. Het kan hierdoor voorkomen dat je nummer een leerling niet geplaatst wordt als een masterclass erg populair is. We delen in o.b.v. een randomisatie van de gegevens. Wellicht komt je leerling een volgend blok wel aan de beurt.
  • Stuur het aanmeldformulier pas in als er geen wijzigingen meer zijn. Zo kun je de prioriteit van leerlingen nog veranderen gedurende de inschrijfperiode en kost het ons minder werk om achteraf wijzigingen door te voeren.
  • We vragen naar volledige naam van de leerling, klas en e-mailadres. Na plaatsing vragen we de geplaatste leerling  bij een online masterclass om het adres (voor het certificaat). Ook vragen we het mobiele nummer. Dit nummer gebruiken we enkel voor incidentele berichten, bijvoorbeeld wanneer een masterclass last-minute niet doorgaat. Vraag je leerling toestemming om bovenstaande gegevens aan ons te verstrekken.
  • Net zoals in voorgaande jaren zullen we het aantal beschikbare plaatsen bij leerlingactiviteiten eerlijk verdelen. Grotere scholen hebben iets meer plaatsen bij de masterclasses dan kleine scholen. Je kan wel altijd meerdere leerlingen opgeven. Deze komen op de wachtlijst. Afhankelijk van hoeveel leerlingen andere scholen opgeven kunnen leerlingen van de wachtlijst worden geplaatst.
  • We plaatsen max. 4 leerlingen per school in 1 masterclass.
  • Lees ook de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier zelf goed door.
  • Deadline gemist? Het inschrijfformulier kun je dan niet meer gebruiken (wij checken na de deadline de online formulieren niet meer). Mail in dat geval naar u-talent@uu.nl, dan kijken we of het nog mogelijk is om leerlingen aan te melden.
  • Wil een leerling per se naar een masterclass en staat die op de wachtlijst? Dan heeft de leerling de mogelijkheid zich aan te melden via een betaalde Open inschrijving (ter info: online masterclasses en populaire masterclasses die altijd vol zitten, zetten we niet ‘Open’). Deze inschrijving kan niet ongedaan worden gemaakt (ook niet als de leerling alsnog via de wachtlijst wordt geplaatst). Je mag dan echter wel een andere leerling sturen.
Omdat het programma gaandeweg ontstaat, hebben we dit jaar geen flyers of brochures gemaakt. Er is wel een poster voor de masterclasses gemaakt, die eind augustus bij alle partnerscholen op de mat valt: fijn als je hem ophangt in je school! Bekijk onze info video onderaan deze pagina, of hier rechtstreeks op Youtube.

Voor informatie over de masterclasses kun je leerlingen verwijzen naar:
u-talent.nl/masterclasses. Op deze pagina kunnen ze op basis van hun klas en interessegebied bekijken welke masterclass hen aanspreekt.

LET OP: als leerlingen een alfa-gamma-masterclass uitkiezen, kan jij hen niet inschrijven. Dat loopt via één van je collega’s, kijk voor meer informatie op de U-Talent | U-Talent alfa-gamma-coördinatoren.

U-Talent kan een no show fee berekenen, als een deelnemer zonder afmelding niet aanwezig is, of als deze zich 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. De school kan deze no show fee aan jou doorberekenen. We hebben een no show fee formulier (pdf-bestand) gemaakt, dat je als coördinator in kan vullen en printen en aan de leerling/hun ouders kunt geven. Deze no show fee geldt ook voor online masterclasses.


Benieuwd hoe het eraan toegaat tijdens een masterclass? Bekijk de video!