Alfa-gamma masterclasses 2020/2021 – inschrijving

Informatie voor U-Talent alfa-gamma coördinatoren
Dit jaar organiseren we weer diverse masterclasses over taal, cultuur, mens en maatschappij. We hebben het jaar opgesplitst in 4 onderwijsblokken; vanwege corona wordt het programma gaandeweg het jaar vormgegeven.

LET OP: als je in 2020-2021 voor het eerst leerlingen gaat aanmelden voor alfa-gamma masterclasses, lees dan eerst de algemene informatie.

Blok 1 Blok 2 Blok 3

Blok 4

Programma geheel bekend Rond 31 aug 2020 Rond 1 okt 2020 Rond 4 jan 2021 Rond 1 apr 2021
Deadlines aanmelden 23 sept* 2020 16 okt 2020 18 jan 2021 16 apr 2021
Bekendmaking plekken Week van 28 sept Week van 26 okt Week van 25 jan Week van 26 apr
Start onderwijsblok 31 augustus 2020 9 november 2020 8 februari 2021 26 april 2021

*Ben je ook bèta coördinator? Let op: het bèta team hanteert een andere deadline (19 sept) voor hun masterclasses.

Wil je een handig overzicht van de masterclasses die ingepland staan? Bekijk dan de volgende pagina’s:

De inschrijving voor de masterclasses verloopt dit jaar via één inschrijfformulier per blok. Je kan hier steeds naar terugkeren om zaken aan te vullen. Plaatsingen van blok 1 hebben geen invloed op de volgende blokken. Je kan dus geen plaatsen ‘sparen’ door in blok 1 (en volgende blokken) geen leerlingen op te geven.

Inschrijfformulier blok 1 (beschikbaar vanaf 1 september 2020).
Inschrijfformulier blok 2 (beschikbaar vanaf 1 oktober 2020).
Inschrijfformulier blok 3 (beschikbaar vanaf 18 december 2020).
Inschrijfformulier blok 4 (beschikbaar vanaf 1 april 2021).

Tip: lees de spelregels hieronder en de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier  voordat je leerlingen werft en opgeeft. Als de inschrijfprocedure vragen oproept, mail ons dan gerust op u-talent-alfagamma@uu.nl. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Als je geen leerlingen wilt opgeven, horen wij het ook graag. Dit kun je doorgeven via u-talent-alfagamma@uu.nl.

  1. Het inschrijfformulier is een online formulier, waar je steeds naar kunt terugkeren om zaken aan te vullen tot de deadline.
  2. We plaatsen max. 4 leerlingen per school in 1 masterclass.
  3. Leerlingen die bovenaan het formulier staan, worden als eerste geplaatst.
  4. We vragen naast de volledige naam van de leerling, klas, geboortedatum (voor het certificaat), en e-mailadres ook naar het mobiele nummer. Dit nummer gebruiken we enkel voor incidentele berichten, bijvoorbeeld wanneer een masterclass last-minute niet doorgaat. Vraag je leerling toestemming om deze gegevens aan ons te verstrekken.
  5. Net zoals in voorgaande jaren zullen we het aantal beschikbare plaatsen bij leerlingactiviteiten eerlijk verdelen. Grotere scholen hebben iets meer plaatsen bij de masterclasses dan kleine scholen. We zullen op elk inschrijfformulier aangeven hoeveel leerlingen je ongeveer kunt opgeven.
  6. Lees ook de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier zelf goed door.
  7. Deadline gemist? Het inschrijfformulier kun je dan niet meer gebruiken (wij checken na de deadline de online formulieren niet meer). Mail in dat geval naar u-talent-alfagamma@uu.nl, dan kijken we of het nog mogelijk is om leerlingen aan te melden.
  8. Wil een leerling per se naar een masterclass en staat die op de wachtlijst? Dan heeft de leerling de mogelijkheid zich aan te melden via een betaalde Open inschrijving (ter info: online masterclasses zetten we niet ‘Open’). Deze inschrijving kan niet ongedaan worden gemaakt (ook niet als de leerling alsnog via de wachtlijst wordt geplaatst). Je mag dan echter wel een andere leerling sturen.
Omdat het programma gaandeweg ontstaat, hebben we dit jaar geen flyers of brochures gemaakt. Er is wel een poster voor de masterclasses gemaakt, die 1 of 2 september op de mat valt: fijn als je hem ophangt in je school! Ook hebben we een gloednieuwe video:
https://www.youtube.com/watch?v=tgsKBw7TCf8 (zie ook onder de uitklapmenu’s).

Voor informatie over de masterclasses kun je leerlingen verwijzen naar:
u-talent.nl/masterclasses. Op die pagina kunnen ze op basis van hun klas en interessegebied bekijken welke masterclass hen aanspreekt.

LET OP: als leerlingen een bèta-masterclass vwo of havo uitkiezen, kan jij hen niet inschrijven. Dat loopt via een van je collega’s.

U-Talent kan een no show fee berekenen voor onaangekondigde of te laat gemelde absenties. Scholen bepalen zelf of zij de no show fee doorberekenen aan hun leerlingen. We hebben een no show fee formulier (pdf-bestand) gemaakt, dat je als coördinator in kan vullen en printen en aan de leerling/hun ouders kunt geven.

De no show fee kan ook in rekening worden gebracht voor online masterclasses.


Benieuwd hoe het eraan toegaat tijdens een masterclass? Bekijk de video!