Inschrijving alfa-gamma masterclasses 21-22

Informatie voor U-Talent alfa-gamma coördinatoren
Dit jaar organiseren we weer diverse masterclasses over taal, cultuur, mens en maatschappij. We hebben het jaar opgesplitst in 4 onderwijsblokken; vanwege corona wordt het programma gaandeweg het jaar vormgegeven.

LET OP: als je in 2021-2022 voor het eerst leerlingen gaat aanmelden voor alfa-gamma masterclasses, lees dan eerst de algemene informatie.

Blok 1* Blok 2 Blok 3

Blok 4

Programma geheel bekend Rond 19 aug 2021 Rond 28 sept 2021 Rond 10 dec 2021 Rond 14 maart 2022
Deadlines aanmelden 17 sept 2021 15 okt 2021 14 jan 2022 1 april 2022
Bekendmaking plekken Week van 27 sept Week van 1 nov Week van 24 jan Week van 11 april
Start onderwijsblok 6 sept 2021 15 nov 2021 7 februari 2022 25 april 2022

*Let op: alfa-gamma biedt geen masterclasses aan in blok 1.

Wil je een handig overzicht van de masterclasses die ingepland staan? Bekijk dan de volgende pagina’s:

De inschrijving voor de masterclasses verloopt dit jaar via één inschrijfformulier per blok. Je kan hier steeds naar terugkeren om zaken aan te vullen. Plaatsingen van blok 1 hebben geen invloed op de volgende blokken. Je kan dus geen plaatsen ‘sparen’ door in blok 1 (en volgende blokken) geen leerlingen op te geven.

Inschrijfformulier blok 2: https://www.formdesk.com/utalent/blok2alfagamma
Inschrijfformulier blok 3 (beschikbaar vanaf december 2021).
Inschrijfformulier blok 4 (beschikbaar vanaf  april 2022).

Tip: lees de spelregels hieronder en de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier  voordat je leerlingen werft en opgeeft. Als de inschrijfprocedure vragen oproept, mail ons dan gerust op u-talent-alfagamma@uu.nl. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Als je geen leerlingen wilt opgeven, horen wij het ook graag. Dit kun je doorgeven via u-talent-alfagamma@uu.nl.

  1. Het inschrijfformulier is een online formulier, waar je steeds naar kunt terugkeren om zaken aan te vullen tot de deadline.
  2. We plaatsen max. 4 leerlingen per school in 1 masterclass.
  3. Op het formulier kun je een maximaal aantal leerlingen aanmelden. Wil je meer leerlingen aanmelden, maak dan een nieuw formulier aan.
  4. Leerlingen die bovenaan het formulier staan, worden als eerste geplaatst.Voorbeeld:  Leerling 1 op de lijst die je doorgeeft staat bij ons op plek 1 voor de indeling. Leerling 14 zal dan bij ons op de laatste positie staan voor de indeling. Schrijf je leerlingen daarom niet in op basis van masterclass (dus niet eerst alles masterclass A, dan B, C…) Schrijf ze in op basis van de positie die jij ze gunt op de ranglijst.Ten tweede, we kijken uiteindelijk ook naar de verdeling van de leerlingen in de masterclasses. Onze tip is dan ook om te spreiden. Wanneer je bijvoorbeeld veel leerlingen hebt, waarvan je ongeveer 2 (en soms 3) leerlingen hebt per masterclass, dan is de kans groter dat ze nog geplaatst kunnen worden, dan wanneer je 4 leerlingen opgeeft voor masterclass A én vier voor B etc en vier voor C en vier voor D.
  5. We vragen naast de volledige naam van de leerling, klas en e-mailadres. Vraag je leerling toestemming om deze gegevens aan ons te verstrekken.
  6. Net zoals in voorgaande jaren zullen we het aantal beschikbare plaatsen bij leerlingactiviteiten eerlijk verdelen. Grotere scholen hebben iets meer plaatsen bij de masterclasses dan kleine scholen. We proberen een zo evenwicht mogelijke indeling te maken per blok. We kijken dus ook naar de aanmeldingen per blok en proberen op basis daarvan een zo eerlijk mogelijke verdeling te maken onder de scholen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de groepsgrootte van de masterclasses, de randomisatie waar we mee werken voor een eerlijke verdeling, de daadwerkelijke aanmeldingen voor de masterclasses en het aantal scholen dat leerlingen aanmeldt en de grootte van de scholen.
  7. Lees ook de aanvullende spelregels op het inschrijfformulier zelf goed door.
  8. Deadline gemist? Het inschrijfformulier kun je dan niet meer gebruiken (wij checken na de deadline de online formulieren niet meer). Mail in dat geval naar u-talent-alfagamma@uu.nl, dan kijken we of het nog mogelijk is om leerlingen aan te melden.
Omdat het programma gaandeweg ontstaat, hebben we dit jaar geen flyers of brochures gemaakt. Er is wel een poster voor de masterclasses gemaakt, die 1 of 2 september op de mat valt: fijn als je hem ophangt in je school! Ook hebben we een gloednieuwe video:
https://www.youtube.com/watch?v=tgsKBw7TCf8 (zie ook onder de uitklapmenu’s).

Voor informatie over de masterclasses kun je leerlingen verwijzen naar:
u-talent.nl/masterclasses. Op die pagina kunnen ze op basis van hun klas en interessegebied bekijken welke masterclass hen aanspreekt.

LET OP: als leerlingen een bèta-masterclass vwo of havo uitkiezen, kan jij hen niet inschrijven. Dat loopt via een van je collega’s.

U-Talent kan een no show fee berekenen, als een deelnemer zonder afmelding niet aanwezig is, of als deze zich 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. De school kan deze no show fee aan jou doorberekenen. We hebben een no show fee formulier (pdf-bestand) gemaakt, dat je als coördinator in kan vullen en printen en aan de leerling/hun ouders kunt geven.

De no show fee geldt ook voor online masterclasses..


Benieuwd hoe het eraan toegaat tijdens een masterclass? Bekijk de video!