U-Talent

Onderbouwactiviteiten

U-Talent organiseert verschillende activiteiten voor onderbouwleerlingen. Neem hieronder een kijkje bij jouw klas!

Red het regenwoud (1 havo/vwo): een programma over het tropisch regenwoud en de bedreigingen waar dat gebied mee te maken heeft.

Muzikale brainwaves (1 havo/vwo):  in dit multi-disciplinaire programma ga je aan de slag met muziek! Vanuit verschillende perspectieven bekijk je hoe muziek werkt.

First Lego League Oefenwedstrijden (1/2 havo/vwo): het doel van deze bijeenkomst is om halverwege het tijdspad richting de regio finaledag al een keer wat wedstrijden te oefenen en te leren van elkaar en van andere teams. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen. 

Plastic soep (2 havo/vwo): in dit programma ontdek je wat er gebeurt met plastic in de oceaan. Een onderzoeker vertelt je wat er aan de hand is ver op zee en samen bedenken jullie oplossingen voor het plastic probleem in de oceaan.

Droogte (2 havo/vwo): een programma waarin je ontdekt waardoor Nederland verdroogt en wat voor gevolgen dit heeft.

Girls Club WIN (2/3 vwo): vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant? Samen met andere meiden maak je kennis met vrouwelijke wetenschappers en studenten en ga je zelf aan de slag met experimenten en programmeren. Je komt 2 keer in 2 vwo naar de universiteit en 3 keer in 3 vwo. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen. 

Make Your Future: je krijgt de kans om een kijkje te nemen op de Hogeschool Utrecht bij verschillende bèta-studierichtingen. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

Blik op U-Talent College: tijdens deze voorlichtingsdag kun je meer te weten komen over het U-Talent College: het meerjarige programma voor getalenteerde havo-leerlingen. Alleen voor Ambitiescholen.

A Robot in a Day (3/4 havo): ga aan de slag met het bouwen en programmeren van een kleine REVmini-robot, waarmee je daarna meedoet aan een kleine competitie op de dag zelf. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

School of slaap: een programma waarin je vanuit verschillende invalshoeken op zoek gaat naar antwoorden op vragen rondom slaap.

3 vwo-moduledagen: een dag waarop je naar de campus komt en praktisch aan de slag gaat. Je kan kiezen uit meerdere onderwerpen, zoals ziekenhuisbacteriën, wiskunde en architectuur of software stap voor stap. Alleen voor Ambitiescholen.

schoolgids u-talent