Overige bovenbouwactiviteiten

Naast onze masterclasses organiseren we nog een aantal andere activiteiten voor havo en vwo bovenbouwleerlingen:

4/5 havo
First Tech Challenge: samen met andere leerlingen bouw je een professionele robot in wedstrijdverband. Je kan meedoen met een team leerlingen van jouw school of met het U-Talent team.

Robot in a Day: ga aan de slag met het bouwen en programmeren van een kleine REVmini-robot, waarmee je daarna meedoet aan een kleine competitie op de dag zelf. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

4 vwo
4 vwo dagen: je komt op twee dagen naar de campus en volgt hier modules, bijvoorbeeld over het ontwikkelen van medicijnen en het programmeren van muziek. Dit is ook een kennismaking met de U-Talent Academy. Alleen voor Ambitiescholen.

5/6 vwo
Onderzoeksdagen 5/6 vwo (link volgt nog): een mooie gelegenheid om een deel van jouw PWS-onderzoek aan de universiteit uit te voeren. Je kan kiezen uit verschillende onderwerpen.

UniStem Day: een jaarlijks event over stamcelonderzoek, vooral voor leerlingen uit 5 vwo die misschien Farmacie of Biomedische Wetenschappen (BMW) willen gaan studeren. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

4/5 havo en 4/5/6 vwo
U-Talent UP (University Pioneers) is een programma voor havo- en vwo-leerlingen, waarvan de ouders niet hebben gestudeerd aan een universiteit of hogeschool. Bij U-Talent UP komen leerlingen tijdens de bovenbouw meerdere keren naar de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Door middel van workshops en ontmoetingen met rolmodellen maken de leerlingen kennis met het hoger onderwijs. De UP-middagen zijn verspreid over de gehele bovenbouw periode.

4/5 havo en 5/6 vwo
Hannover Messe Challenge: De Hannover Messe Challenge is een tweedaagse excursie waarbij honderden havo- en vwo-leerlingen uit het hele land naar de Universiteit Twente en Hannover (Duitsland) gaan.

Olympiades – voor diverse klassen
EUSO voorronde: U-Talent organiseert jaarlijks samen met de UU de regionale voorronde van de European Union Science Olympiad (EUSO). Tijdens de EUSO voer je in teams verschillende practica uit en strijd je tegen leeftijdsgenoten. De winnaars mogen meedoen met de landelijke wedstrijd. Als je die wint, mag je naar een internationale finale!

In 2020-2021 is er geen EUSO voorronde in Utrecht. 

Andere olympiades: de olympiades zijn acht jaarlijkse wedstrijden in de exacte vakken voor havo/vwo scholieren in de bovenbouw. Leerlingen van U-Talent scholen doen vaak mee aan bèta olympiades en halen hierbij veelal goede resultaten.