Overige bovenbouwactiviteiten

Naast onze masterclasses organiseren we nog een aantal andere activiteiten voor havo en vwo bovenbouwleerlingen:

4/5 havo/vwo
Choose Your Bèta Skills: via deze activiteit kun je erachter komen of één van de studies die de Hogeschool Utrecht te bieden heeft, iets voor jou is. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

4 vwo
4 vwo dagen: je komt op twee dagen naar de campus en volgt hier modules, bijvoorbeeld over het ontwikkelen van medicijnen en het programmeren van muziek. Dit is ook een kennismaking met de U-Talent Academy. Alleen voor Ambitiescholen.

5/6 vwo
Onderzoeksdagen 5/6 vwo: een mooie gelegenheid om een deel van jouw PWS-onderzoek aan de universiteit uit te voeren. Je kan kiezen uit verschillende onderwerpen.

UniStem Day: een jaarlijks event over stamcelonderzoek, vooral voor leerlingen uit 5 vwo die misschien Farmacie of Biomedische Wetenschappen (BMW) willen gaan studeren. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

4/5 havo en 5/6 vwo
Hannover Messe Challenge: De Hannover Messe Challenge is een tweedaagse excursie waarbij honderden havo- en vwo-leerlingen uit het hele land naar de Universiteit Twente en Hannover (Duitsland) gaan.

Olympiades – voor diverse klassen
EUSO voorronde: U-Talent organiseert jaarlijks samen met de UU de regionale voorronde van de European Union Science Olympiad (EUSO). Tijdens de EUSO voer je in teams verschillende practica uit en strijd je tegen leeftijdsgenoten. De winnaars mogen meedoen met de landelijke wedstrijd. Als je die wint, mag je naar een internationale finale!

Andere olympiades: de olympiades zijn acht jaarlijkse wedstrijden in de exacte vakken voor havo/vwo scholieren in de bovenbouw. Leerlingen van U-Talent scholen doen vaak mee aan bèta olympiades en halen hierbij veelal goede resultaten.