Overige bovenbouwactiviteiten

Naast onze masterclasses en 2-jarige programma’s organiseren we nog een aantal andere activiteiten voor havo en vwo bovenbouwleerlingen:

First Tech Challenge: samen met andere leerlingen bouw je een professionele robot in wedstrijdverband. Je kan meedoen met een team leerlingen van jouw school of met het U-Talent team. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

A Robot in a Day: ga aan de slag met het bouwen en programmeren van een kleine REVmini-robot, waarmee je daarna meedoet aan een kleine competitie op de dag zelf. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

Choose your Beta Skills (link volgt nog): via deze activiteit kun je erachter komen of één van de vele studies bij de Hogeschool Utrecht (HU) iets voor jou is. Alleen voor Ambitie- en Connectiescholen.

4 vwo-moduledagen: je komt op twee dagen naar de campus en volgt hier modules, bijvoorbeeld over het ontwikkelen van medicijnen en het programmeren van muziek. Dit is ook een kennismaking met de U-Talent Academy. Alleen voor Ambitiescholen.

U-Talent UP (University Pioneers): samen met andere havo- en vwo-leerlingen waarvan de ouders niet hebben gestudeerd aan een universiteit of hogeschool kom je bij U-Talent UP tijdens de bovenbouw meerdere keren naar de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Door middel van workshops en ontmoetingen met rolmodellen maak je kennis met het hoger onderwijs. De UP-middagen zijn verspreid over de gehele bovenbouw periode.

Onderzoeksdagen 5/6 vwo: een mooie gelegenheid om een experiment aan de universiteit uit te voeren, bijvoorbeeld als onderdeel van je profielwerkstuk of als praktische opdracht voor één van je examenvakken.

UniStem Day: een jaarlijks event over stamcelonderzoek, vooral als je in 5 vwo zit en misschien Farmacie of Biomedische Wetenschappen (BMW) wilt gaan studeren.

UMC Utrecht invites U-Talent, collegemiddag (5 havo en 5/6 vwo): hier krijg je vier inhoudelijke lezingen en daarnaast kun je studenten van de opleidingen Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde alles vragen over hoe het is om deze studies te volgen.

Hannover Messe Challenge (4/5 havo en 5/6 vwo): De Hannover Messe Challenge is een tweedaagse excursie waarbij je met honderden andere havo- en vwo-leerlingen uit het hele land naar de Universiteit Twente en Hannover (Duitsland) gaan.