Masterclasses 2018/2019

Zit je in de bovenbouw van havo of vwo? Dan kun je masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Masterclasses duren één of twee dagen en bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies. Je ontmoet scholieren met dezelfde interesse en maakt mee hoe het er op de universiteit of hogeschool aan toe gaat. Hierdoor kan een masterclass helpen bij het maken van je studiekeuze. Daarnaast biedt een masterclass verdieping en geeft je mogelijk inspiratie voor je profielwerkstuk.

De masterclasses zijn in Utrecht op Science Park de Uithof of in de historische binnenstad. Bij de meeste masterclasses maak je van tevoren een opdracht van maximaal 4 uur, thuis of op school. Bij een paar meerdaagse masterclasses blijf je een nacht in de jeugdherberg van Bunnik slapen.

Hieronder vind je het overzicht van de masterclasses in schooljaar 2018/2019.
Je kunt ook onze volledige agenda bekijken; hierin kan je op vak en klas zoeken. Aanmelden kan op de pagina van een masterclass zelf. Daar vind je ook informatie over (eventuele) kosten.

Havo-masterclasses (bekijk ook de folder!)

Vwo-masterclasses: bèta en techniek (bekijk ook de folder!)

Vwo-masterclasses: taal, cultuur, mens en maatschappij (bekijk ook de folder!)

U-Talent richt zich van oorsprong alleen op bèta- en techniekonderwijs. Afgelopen schooljaar organiseerden we samen met de faculteit Geesteswetenschappen als pilot 9 masterclasses over taal, geschiedenis en cultuur in het kader van het U-Talent programma. Komend jaar zetten we deze pilot voort met een uitgebreider aanbod.