Verdieping en verrijking in bèta en techniek

U-Talent

Masterclasses 2017/2018

Zit je in de bovenbouw van havo of vwo? Dan kun je masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Masterclasses duren één of twee dagen en bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies. Je ontmoet scholieren met dezelfde interesse en maakt mee hoe het er op de hogeschool aan toe gaat. Hierdoor kan een masterclass helpen bij het maken van je studiekeuze. Daarnaast biedt een masterclass verdieping en geeft je mogelijk inspiratie voor je profielwerkstuk.

Alle masterclasses zijn in Utrecht op Science Park de Uithof. Voor de meeste masterclasses maak je van tevoren een opdracht van circa 4 uur, thuis of op school. Bij sommige meerdaagse masterclasses, blijf je een nacht in de jeugdherberg van Bunnik slapen.

Havo-masterclasses – bekijk de brochure (pdf)

Vwo-masterclasses – bekijk de brochure (pdf)

Kosten en aanmelden
Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis, als zij via hun coördinator zijn geplaatst. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent coördinator op jouw school.

Voor andere leerlingen zijn de kosten als volgt:

  • € 30,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch
  • € 35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch
  • € 55,- voor een tweedaagse masterclass inclusief lunch, zonder overnachting
  • € 75,- voor een tweedaagse masterclass inclusief overnachting en maaltijden

Aanmelden kan op de pagina van de masterclass zelf.

Masterclasses over taal, geschiedenis en cultuur
Dit jaar organiseren wij voor het eerst 9 masterclasses in een totaal andere richting: taal, geschiedenis en cultuur. Deze masterclasses zijn gratis en alleen toegankelijk voor leerlingen van onze Ambitie-partnerscholen. Let op: op de scholenpagina staan ook zogenaamde Connectiescholen. Klik op de naam van je school om te zien of jouw school een Connectie- of Ambitieschool is.
Lees meer over deze masterclasses.