U-Talent

Informatie voor HO-docenten en onderzoekers

De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht werken binnen U-Talent samen met zo’n 50 VO-scholen aan goed onderwijs en een betere aansluiting tussen het VO en HO. We bieden activiteiten voor havo/vwo-leerlingen en hun docenten. Veel van onze activiteiten worden verzorgd of mede ontwikkeld door docenten en onderzoekers van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en andere onderzoeksinstituten, zoals het Hubrecht.

Waarom meedoen?
Door mee te werken aan onze activiteiten, laat u leerlingen en docenten in aanraking komen met modern wetenschappelijk onderzoek. Ze krijgen een beeld van hoe het er op de universiteit of hogeschool aan toegaat en maken kennis met uw onderzoek, vakgebied of HO-opleiding.

Daarnaast is outreach bij veel onderzoeksaanvragen een vereiste. U kunt dit vormgeven via U-Talent activiteiten. Bovendien krijgt u door aan onze activiteiten mee te werken beter inzicht in de voorkennis van aankomende studenten. Ten slotte kunt u uw ervaringen bij U-Talent gebruiken voor uw BKO- of SKO-dossier.

In de ban van het griepvirus U-TalentWat is er mogelijk?
Als HO-docent of onderzoeker kunt u een bijdrage leveren aan onze reeds bestaande programma’s. Daarnaast denken we graag met u mee als u nieuwe outreach-activiteiten richting het VO wilt ontplooien. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • Zelf lesgeven aan leerlingen of docenten;
  • (Mede) ontwikkelen van lesmateriaal;
  • Begeleiden van leerlingen die onderzoek doen;
  • Gastles geven bij een van onze partnerscholen.

Op deze pagina vindt u voorbeelden van activiteiten waaraan u kunt meewerken als onderzoeker of HO-docent.

Liever direct contact? Laat ons weten waar u interesse in heeft via u-talent@uu.nl.