Nieuws

15 april 2019

Henk Kummeling bij uitreiking U-Talent Academy

Voor één groep U-Talent Academy leerlingen was de uitreiking van hun getuigschriften extra bijzonder: Henk Kummeling (rector magnificus van de Universiteit Utrecht) sprak daarbij de leerlingen toe.

De aula van het Academiegebouw was op 4 april goed gevuld met lichtelijk nerveuze leerlingen en hun trots kijkende ouders. Na 1,5 jaar hard studeren bij de U-Talent Academy kregen de leerlingen hun felbegeerde beloning: het getuigschrift.

Prof. dr. Henk Kummeling, sinds juni vorig jaar rector magnificus van de UU, gaf het openingswoord. Hij memoreerde het feit dat voor het vijfde jaar de getuigschriften van de U-Talent Academy werden uitgereikt, reden voor hem om een van de uitreikingen bij te wonen. De leerlingen kregen een pluim, want hij roemde de inzet die ze getoond hebben door elke keer naar Utrecht te komen en vervolgens de op school gemiste stof in hun eigen tijd in te halen.

Vervolgens vertelde Kummeling dat hij een programma als U-Talent van groot belang acht voor de universiteit en de wetenschap. Hij benadrukte dat docenten van de UU zelf ook wat hebben aan het contact met leerlingen: zo leren ze onder andere hun bachelorstudenten in spe kennen. Tot slot ging Kummeling nog in op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de universiteit, o.a. voor outreach, waaraan de samenwerking met U-Talent scholen een waardevolle bijdrage levert.

De avond bestond verder uit een quiz, vol humor gepresenteerd door de U-Talent docenten, praatjes van de leerlingen en natuurlijk de uitreiking van de getuigschriften.

Na afloop kon iedereen onder het genot van een drankje en een hapje in de Senaatszaal van het Academiegebouw nagenieten van deze gedenkwaardige avond.