U-Talent

U-Talent Girls Club WIN

De aanmeldingen voor de Girls Club WIN zijn gesloten tot en met december 2023. De nieuwe ronde aanmeldingen begint in januari 2024!

Zit je in 2 vwo, ben je een meisje* en vind je wiskunde, informatica en natuurkunde interessant?  Meld je dan aan voor  het nieuwe programma GirlsClub WIN*. Want wiskunde, informatica en natuurkunde hebben meer meiden nodig! Are you in for the WIN?

#zinin – je hoeft geen hoge cijfers te halen, motivatie is belangrijker om mee te doen!

Wat ga je doen?
Je komt in 2 vwo 2 middagen en in 3 vwo 3 middagen naar de Universiteit Utrecht. Daar maak je kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes van wiskunde, informatica of natuurkunde. Elke middag is weer anders. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. En je krijgt de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je 24 andere meiden* kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Girls Club WIN, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit.

Tijdens de eerste bijeenkomst ontdek je de gebouwen van wiskunde, informatica en natuurkunde. Ook krijg je twee korte lezingen van wetenschappers over wat natuurkunde en informatica precies inhouden.

Girlsclub2122

Elke bijeenkomst praatjes van interessante WIN-vrouwen en nieuwe groepsactiviteiten o.a. een speurtocht en programmeren.

Wie organiseert het en waarom?
Girls Club WIN is opgericht door U-Talent i.s.m. de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht, om ervoor te zorgen dat er meer meiden* wiskunde, informatica en natuurkunde gaan studeren.

WIN’ners kijken naar bomen met de eigen gemaakte Camera obscura.

De GirlsClub WIN is een veilige en positieve omgeving voor meiden* om met natuurkunde/wiskunde/informatica in contact te komen. Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn onderdeel van onze missie en alle onder-gerepresenteerde groepen binnen de wiskunde/natuurkunde/informatica mogen aangemeld worden / deelnemen aan de bijeenkomsten.

Is er nog meer ná de GirlsClub WIN?

Voor leerlingen in 4 en 5 vwo zijn dit jaar voor het eerst de GirlsClub WIN Herfstdagen georganiseerd. Tijdens de herfstvakantie kwamen 20 meiden naar de universiteit en in 2023 hopen we deze driedaagse weer te organiseren. Lees hier meer over de inhoud en hier meer over de ervaringen en effecten van de GirlsClub WIN Herfstdagen in 2022.