Nieuws

9 december 2019

Girls Club IN: informatica en natuurkunde voor meiden

De Girls Club IN is een programma voor 25 meiden uit 2 en 3 vwo met interesse in Informatica en Natuurkunde. Meiden met interesse in deze vakken in de onderbouw van het vwo hebben soms het idee dat ze de enige zijn en ervaren het als sociaal ongewenst om in deze richtingen verder te willen gaan.

Vandaar de Girls Club IN: een programma van 5 middagen (verspreid over 2 en 3 vwo) waarin meiden vrouwelijke rolmodellen uit de informatica en natuurkunde ontmoeten, zelf aan de slag mogen gaan, en elkaar kunnen stimuleren om hun interesses te volgen. Het doel is om deze meiden met interesse in natuurkunde en/of informatica te ondersteunen bij het vasthouden en verder ontwikkelen van deze interesses.

Profielkeuze
De Girls Club IN wordt georganiseerd door U-Talent samen met de departementen Informatica en Natuurkunde van de Universiteit Utrecht. Het achterliggende doel is een verhoging van de instroom van meiden in de opleidingen natuurkunde en informatica aan de universiteit. Hiervoor is het belangrijk dat meer meiden een N&T-profiel kiezen; zodoende is gekozen voor een programma in de onderbouw.

De meiden hoeven niet per se hele hoge cijfers te halen; interesse in de onderwerpen en de motivatie om het hele programma te volgen zijn belangrijker.

Meer weten?
We starten dit jaar nog met een groep 2 vwo-leerlingen. Wil je meer weten over het programma van de Girls Club IN? Of ben je benieuwd hoe je jouw leerlingen hiervoor kan aanmelden?
Lees er hier alles over.