Nieuws

13 maart 2018

Faces of Science

Faces of Science is een online omgeving waar jonge wetenschappers vertellen over hun leven en onderzoek aan de hand van filmpjes, blogs en artikelen. Bij Faces of Science zitten onderzoekers uit alle takken van de wetenschap. Je kunt de wetenschappers ook uitnodigen om op school langs te komen en te vertellen over hun onderzoek en werk.

Faces of Science in de klas
Heb je een afspraak gemaakt met een “Face” om bij jou op school langs te komen, dan kun je ze van te voren al vragen stellen. Faces vinden het leuk om vragen van nieuwsgierige scholieren te beantwoorden over bijvoorbeeld hun onderzoek en hoe het is om wetenschapper te zijn. Zo kunnen ze zich optimaal voorbereiden voor hun bezoek aan de klas. Wil jij een Face of Science uitnodigen bij jou op school? Hier vind je alle beschikbare Faces en kom je een paar voorbeelden tegen van lesmateriaal.

Blogs
Honderd jaar geleden werd Johanna Westerdijk de eerste vrouwelijke hoogleraar. Daarom werd 2017 uitgeroepen tot het Westerdijkjaar. Om het jaar af te sluiten vertellen de Faces of Science over hun vrouwelijke voorbeelden binnen de wetenschap. Een overzicht van deze blogs vind je hier.

Zeeonderzoekster Nikki Dijkstra van de UU vertelt in haar laatste blogpost over haar tijd bij Faces of Science. Ook vertelt ze over haar huidige werk en waarom dat belangrijk is. Goed watermanagement is voor Nederland essentieel; we verwachten in de toekomst immers steeds extremer weer. Daarnaast geeft Nikki een paar leuke tips om kennis te maken met de onderwaterwereld in Nederland. Bekijk haar blog hier.

Victimoloog Erik van der Meulen kwam tijdens een masterscriptieverdediging van een studtent tot een schokkende ontdekking: het hebben van kinderen maakt mensen ongelukkiger. In deze blog vertelt hij over verschillende studies die dit hebben onderzocht en trekt hij zijn eigen conclusies over het ouderschap.

Faces of Science is een initiatief van KNAW en De Jonge Akademie.