Onderzoek doen

nroHet U-Talent samenwerkingsverband zoekt ook naar mogelijkheden om gezamenlijk onderzoek uit te voeren. Dat doen we bijvoorbeeld door onderzoeksaanvragen in te dienen bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek. In deze onderzoeksaanvragen werken scholen en de universiteit samen aan gezamenlijke onderzoeksvragen.

Voor individuele docenten die onderzoek willen doen naast hun lesgevende taak, zijn er verschillende mogelijkheden. Docenten van U-Talent partnerscholen kunnen als ze dat willen in overleg met U-Talent ondersteuning vragen bij het indienen van een aanvraag. Neem hiervoor contact op met u-talent@uu.nl.

lerarenontwikkelfonds Het Leraren Ontwikkelfonds
Het LOF ondersteunt leraren die ideeën hebben om het onderwijs te verbeteren. Zij kunnen een subsidieaanvraag indienen. Ook praktijkonderzoek kan hieronder vallen.
NWO logo Promotiebeurs leraren
Leraren kunnen bij NWO een beurs aanvragen voor een promotieonderzoek.
Logo Radboud Universiteit Nijmegen Dudoc bèta
DUDOC staat voor Didactisch Universitair onderzoek van DOCenten naar vernieuwing van de bètavakken. DUDOC-bèta is een programma voor bètadocenten om een promotie-onderzoek te doen op het gebied van bètadidactiek, naast hun baan op school (circa 0,4 fte). Het huidige DUDOC programma is gestart in 2016 en loopt tot 2021.