Lezingen

Op verschillende plekken in Utrecht en omgeving worden regelmatig publiekslezingen georganiseerd op het gebied van bètawetenschappen, die ook voor docenten interessant kunnen zijn.

Hieronder vindt u de agenda’s van deze lezingencycli:

 • UMCU publiekslezingen
  Het UMCU organiseert een of twee keer per maand publiekslezingen over bepaalde ziektebeelden, onderzoeksmethodieken en recente medische ontwikkelingen. De lezingen zijn gratis en vinden plaats in het UMC Utrecht op de Uithof. Inschrijven kan via de website van het UMC.
 • Natuurkundig Genootschap Utrecht
  Het Natuurkundig Genootschap organiseert maandelijkse bijeenkomsten, elk over een actueel onderwerp uit de natuurkunde of een aanverwant gebied. Toonaangevende onderzoekers komen over hun werk vertellen. Uitgangspunt is dat de lezingen goed te volgen moeten zijn door studenten, leraren en leden van het genootschap.
  De lezingen vinden plaats in het Koningsbergergebouw op de Uithof. Via de site kunt u zich inschrijven voor de lezingen.
 • logo studium generaleStudium Generale
  De Utrechtse Studium Generale streeft naar academische verbreding en verdieping, naast studie of werk. De lezingen die zij organiseren beslaan een brede range aan vakgebieden. Ook bètagerelateerde lezingen staan regelmatig op het programma.
 • logo knapKNAW
  De Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen organiseert wekelijks lezingen en bijeenkomsten over actuele wetenschappelijke ontwikkelingen of over de wetenschap achter de actualiteit. Een deel van de lezingen gaat over bètawetenschappen. De meeste lezingen zijn bedoeld voor een breed publiek.