Nieuws

19 september 2019

De U-Talent Academy introductiedagen

Het schooljaar is weer begonnen! De afgelopen weken hebben de nieuwe 5vwo-leerlingen van de U-Talent Academy elkaar en de docenten leren kennen tijdens de introductiedagen. Op 9 en 10 september mochten onze docenten Sander Dik, Michiel Snoek en Amy Mol met ze op stap en zij brachten verslag uit.

“De eerste dag hebben we verschillende spellen gespeeld om kennis te maken en de leerlingen (natuurlijk) uit te dagen. Zo moesten ze bij een wedstrijd verschillende getallen zoals π en 36/5 zo snel mogelijk op volgorde aantikken. Het verbaast mij elke keer weer hoeveel leerlingen uit hun hoofd weten wat log(150) is (voor de geïnteresseerde lezer, dit is ongeveer 2,18).

’s Middags gingen we de stad in, waar leerlingen katapulten bouwden, vuurtjes maakten en met devices Utrecht afstruinden op zoek naar -digitaal- geld (uiteraard won aan het eind het groepje met het meeste geld). ’s Avonds zijn we terug gegaan naar de Stayokay in Bunnik waar we hebben gegeten en tot laat spelletjes hebben gespeeld.

De dag daarop gingen we naar de Uithof. Aan de hand van een fotozoektocht hebben de leerlingen de Uithof verkend. Reuze handig om de komende twee jaar niet te verdwalen tijdens de modules en het thesisonderzoek! In de middag kwam Vivian Lehmann op bezoek om ons te vertellen over haar onderzoek, waarbij ze stamcellen van de lever laat uitgroeien tot levercellen en daarop  de effectiviteit van verschillende medicijnen uittest. De dag sloten we af met een quiz over U-Talent om erachter te komen hoeveel de leerlingen hadden onthouden van de afgelopen dagen. De resultaten werden enigszins beïnvloed door de slechte nachtrust, maar laten we hopen dat de leerlingen nú wel weten wie de directeur van U-Talent is.

Al met al was het een erg leuke kennismaking en wij kijken ernaar uit de leerlingen weer terug te zien bij de eerste moduledagen.”