U-Talent

6 juli 2018

Shell nascholing – Technologie achter olie- en gaswinning

Shell nascholingIn deze masterclass word je meegenomen in de technologie achter olie- en gaswinning en -verwerking. Ook gaan we in op de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en energietransitie. We laten zien hoe bètavakken worden ingezet in de industrie. Maar deze nascholing geeft je bovendien de unieke kans om een kijkje te nemen bij één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld.

Tijdens de masterclass leggen Shell professionals uit wat hun werk inhoudt en welke (innovatieve) technologieën worden toegepast. Een docent-ontwikkelaar scheikunde van het Freudenthal Instituut zal zorgen voor een vertaalslag naar het onderwijs.

De masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten van 16.00 tot 20.00 uur en wordt op verschillende locaties van Shell gegeven. Tijdens de sessies zijn de vakdisciplines natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie en fysische geografie uit het voortgezet onderwijs herkenbaar.

Datum Onderwerp Locatie (onder voorbehoud)
Donderdag 11 oktober 2018 Upstream: aardwetenschappen en boortechnologie Shell Learning Centre, Rijswijk
Maandag 3 december 2018 Downstream proces: raffinage, bewerken van ruwe olie, petrochemie en de marketing van grondstoffen en producten Shell Raffinaderij, Pernis
Donderdag 10 januari 2019 We bezoeken het laboratorium in Amsterdam en staan stil bij duurzaamheid, innovatie en energietransitie Shell Technology Centre, Amsterdam
Dinsdag 2 april 2019 (LET OP: dit is een gewijzigde datum) We gaan ‘speeddaten’ met Shell medewerkers Shell Raffinaderij, Pernis (LET OP: dit is een gewijzigde locatie)

Bekijk hieronder een video-impressie van deze reeds eerder gegeven Shell masterclass:

Deze nascholing wordt georganiseerd in samenwerking met Its Academy (Betasteunpunt Amsterdam).

Doelgroep

Havo/vwo docenten aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, NLT, O&O, scheikunde, science en wiskunde.

Prijs:
4 U-Points voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 300,- voor overige aanmeldingen.

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.