U-Talent

9 juli 2018

Escape the 21st Century Classroom

Deze middag heeft als doel om secties op een speelse manier ervaring te laten opdoen met 7 nieuwe onderwijstechnologieën, geïnspireerd door het fenomeen escape room. Op basis van hun ervaringen en gesprekken hierover met collega’s kunnen deelnemers gefundeerd een beslissing nemen om onderwijstechnologieën wel of niet in te zetten in hun onderwijs.

Een escape room is een spannende manier om in teamverband problemen op te lossen. Hierbij wordt een docententeam van max. 6 deelnemers vrijwillig in een kamer ‘opgesloten’. Zij kunnen ontsnappen door allerlei uitdagende opdrachten te voltooien. Deze opdrachten zijn educatief, innovatief en technologisch van aard en hebben de taak om nieuwsgierigheid en interesse op te wekken bij docenten naar diverse onderwijsinnovaties en -technologieën.

De technologieën & toepassingen die aan bod komen, zijn onder andere: Jewels of Wisdom, EDpuzzle en Visible Body. Ook gaan we in op diverse virtual en augmented reality mogelijkheden.

Deze ervaring zorgt ervoor dat de perceptie van het nut en het gebruiksgemak van deze technologieën beter aansluit bij de werkelijkheid.

Na afloop van de activiteit gaat de sectie met elkaar in gesprek over hun ervaringen en denken zij na over mogelijke toepassingen in hun eigen onderwijs.

Doelgroep

Sectie biologie of sectie BINAS. Aan de Escape Room zelf moeten minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers/spelers meedoen. Eventueel kunnen andere sectieleden meekijken.

Prijs:
Offerte op aanvraag.

Inschrijven

Je kunt je school aanmelden voor deze activiteit door te mailen naar u-talent@uu.nl.