U-Talent

12 juli 2018

Big History: van oersoep tot reageerbuisbaby

Big History wordt sinds een aantal jaar op sommige scholen gegeven als keuzevak. Het plaatst het menselijk bestaan in een groter plaatje, want je leert over de wereldgeschiedenis vanaf het ontstaan van het universum. Aan de andere kant kijk je juist ook naar zeer recente wetenschappelijke ontwikkelingen, zoals IVF.

Het vak slaat een brug tussen de natuur- en geesteswetenschappen, want je gaat in op kosmologie, archeologie, evolutionaire en moleculaire biologie, geologie, etc… Voorstanders van Big History zeggen dat alleen dit alomvattende perspectief ons kan helpen de grote problemen van onze tijd te begrijpen en op te lossen.

Tijdens deze masterclass krijg je ’s ochtends een college waarin we behandelen wat Big History precies is, wat we zullen illustreren aan de hand van de geschiedenis van het leven. Tijdens het middagprogramma ga je zelf aan de slag. Je diept een bepaald aspect van Big History uit en geeft hier tot slot een korte presentatie over.

Doelgroep

5 en 6 VWO.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1 uur, bestaande uit een korte tekst, videomateriaal, en een prikkelende vraag om over na te denken.

5 vwo 6 vwo
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 3 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl.