U-Talent

22-23 Zoveel mensen, zoveel talen

zoveel mensen, zoveel talenACTUEEL: Deze masterclass wordt twee keer aangeboden in 2022-2023, in blok 2 (18 nov) en blok 3 (10 feb).

Europa heeft 24 officiële talen, maar er worden duizenden talen gesproken. Het is daarom heel belangrijk om meer dan één taal te spreken. Geen enkele taal is belangrijker dan andere talen, mits je taal benadert als een kennissysteem dat deel uitmaakt van je brein. Maar als je kijkt naar de huidige wereldbevolking, zouden scholen misschien Chinees moeten doceren in plaats van Engels.

In deze masterclass van Bert Le Bruyn, Jacomine Nortier en Sofja Volkova leer je van alles over hoe taal werkt. Op basis van hoe woorden en zinnen zijn opgebouwd kun je talen herkennen en classificeren. Daarnaast gaan we aan de slag met meertalige samenlevingen. Hoe werkt taal in landen waar meer dan één taal wordt gesproken? Hoe communiceren minderheden in Nederland met elkaar en met mensen die alleen Nederlands spreken?

Ook jij bent automatisch meertalig, omdat je op school een tweede en derde taal hebt geleerd. Ontdek de voordelen van je eigen meertaligheid en onderzoek de complexe en onverwachte verbanden die bestaan tussen de talen die je kent.

De masterclass bestaat uit een hoorcollege en een aantal workshops. De masterclass zelf zal ook meertalig zijn, en in het Nederlands en Engels gegeven worden.

Voorbereiden

Deze masterclass heeft een voorbereidende opdracht van ongeveer 3 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
18 november 2022 en 10 februari 2023, tussen 10:00 en 16:00 uur
Locatie:
Universiteit Utrecht (Binnenstad)
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
Deze masterclass is gratis voor leerlingen van onze partnerscholen en €35,- voor leerlingen van niet-partnerscholen.

Inschrijven

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen. Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht