Alleen voor partnerscholen

21-22 Zoveel mensen, zoveel talen

zoveel mensen, zoveel talenEuropa heeft 24 officiële talen, maar er worden duizenden talen gesproken. Het is daarom heel belangrijk om meer dan één taal te spreken. Geen enkele taal is belangrijker dan andere talen, mits je taal benadert als een kennissysteem dat deel uitmaakt van je brein. Maar als je kijkt naar de huidige wereldbevolking, zouden scholen misschien Chinees moeten doceren in plaats van Engels.

In deze masterclass van Roberta D’Alessandro, Bert Le Bruyn en Jacomine Nortier leer je van alles over hoe taal werkt. Op basis van hoe woorden en zinnen zijn opgebouwd kun je talen herkennen en classificeren. Daarnaast gaan we aan de slag met meertalige samenlevingen. Hoe werkt taal in landen waar meer dan één taal wordt gesproken? Hoe communiceren minderheden in Nederland met elkaar en met mensen die alleen Nederlands spreken?

Ook jij bent automatisch meertalig, omdat je op school een tweede en derde taal hebt geleerd. Ontdek de voordelen van je eigen meertaligheid en onderzoek de complexe en onverwachte verbanden die bestaan tussen de talen die je kent.

De masterclass bestaat uit een hoorcollege en een aantal workshops. De masterclass zelf zal ook meertalig zijn, en in het Nederlands en Engels gegeven worden.

Voorbereiden

Deze masterclass heeft een voorbereidende opdracht van ongeveer 3 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Donderdag 7 april, tussen 10:00 en 16:00 uur
Locatie:
Universiteit Utrecht (Binnenstad)
Partnerschap:
Alfa/gamma
Prijs:
Deze masterclass is gratis voor leerlingen van onze partnerscholen.

Inschrijven


U-Talent alfa-gamma coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via het inschrijfformulier. Coördinatoren ontvangen een mail wanneer het inschrijfformulier wordt opengezet. In die mail vertellen we ook wat de deadline is en wanneer je hoort welke leerlingen geplaatst zijn.


Als deze masterclass bij de Universiteit Utrecht op locatie wordt gegeven, volgt een inschrijfformulier om je aan te melden. Als de masterclass online wordt gegeven, kan je je helaas niet aanmelden als je niet op een van onze partnerscholen zit.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

Terug naar het overzicht