Activiteiten

Zoveel mensen, zoveel talen

Europa heeft 24 officiële talen, maar er worden duizenden talen gesproken. Het is daarom heel belangrijk om meer dan één taal te spreken. Geen enkele taal is belangrijker dan andere talen, mits je taal benadert als een kennissysteem dat deel uitmaakt van je brein. Maar als je kijkt naar de huidige wereldbevolking, zouden scholen misschien Chinees moeten doceren in plaats van Engels.

In deze masterclass van Roberta D’Alessandro, Bert Le Bruyn en Jacomine Nortier leer je van alles over hoe taal werkt. Op basis van hoe woorden en zinnen zijn opgebouwd kun je talen herkennen en classificeren. Daarnaast gaan we aan de slag met meertalige samenlevingen. Hoe werkt taal in landen waar meer dan één taal wordt gesproken? Hoe communiceren minderheden in Nederland met elkaar en met mensen die alleen Nederlands spreken?

Ook jij bent automatisch meertalig, omdat je op school een tweede en derde taal hebt geleerd. Ontdek de voordelen van je eigen meertaligheid en onderzoek de complexe en onverwachte verbanden die bestaan tussen de talen die je kent.

De masterclass bestaat uit een hoorcollege en een aantal workshops. De masterclass zelf zal ook meertalig zijn, en in het Nederlands en Engels gegeven worden.

Doelgroep
Deze masterclass is voor bovenbouw havo en vwo-leerlingen.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit geen voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Vrijdag 4 oktober 2019
Locatie:
Historische binnenstad van Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent alfa-gamma partnerschool is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent alfa-gammacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht